Отпускане на мерките срещу COVID-19 по коледните празници може да

...
Отпускане на мерките срещу COVID-19 по коледните празници може да
Коментари Харесай

СЗО: Да не превърнем празнуването в трагедия

Отпускане на ограниченията против COVID-19 по коледните празници може да се трансформира в една от нещастията на живота ни. За това предизвести в студиото на БиТиВи представителят на Световната здравна организация (СЗО) у нас доцент Михаил Околийски. " Мисля, че би трябвало да имаме здрав разсъдък в тези времена и да не се поддаваме на страстите си. В момента ситуацията в България не е положително и позицията на здравния министър отразява нуждата от запазване живота и здравето на хората ", изясни Околийски в отбрана на Костадин Ангелов и неговата позиция да не се отпускат ограниченията.

" Това празнуване и ексесивно предпочитание на хората да компенсират тези несполуки около ковид доста бързо може да се трансформира в едно тъгуване по загуба на близки ", разяснява Околийски.

Правото да празнуваш не е най-високо поставените човешки права, отсече Околийски и даде като образец редица страни, които подхващат доста по-тежки и строги ограничения, в сравнение с са те у нас.

Припомняме, че министър председателят Борисов още преди седмица съобщи, че и е разпоредил на лекарите да лекуват стремително. Само дни по-късно от Брюксел с мотив, че останалите европейски страни не плануват събаряне на локдауна преди март месец 2021 година Посланията на властта , а здравният министър Ангелов няколко пъти повтори, че не поддържа отваряне.
 Деница Сачева: Нагласите са ни за поетапно отваряне след 21 декември
Деница Сачева: Нагласите са ни за поетапно отваряне след 21 декември

Държавата няма по какъв начин да поеме 100% от заплатите и цялостните осигуровки

Той отбрани тезата за и това съгласно него за разпространяването на болестта у нас.

" Броят на инфектираните така и така е доста висок. Нужна е по-добра картина ", уточни Околийски. По думите му Словакия, която е съпоставима с България , има извънредно положителни резултати точно след тестуване с антигенни проби. " Там коронавирусът е под надзор, тъй като откриха рисковите пациенти и ги изолираха. " Това е методът за справяне с пандемията ", разясни Околийски.
 Българите раздвоени за имунизацията против COVID-19
Българите раздвоени за имунизацията против COVID-19

Според " Галъп " 43% от българите споделят " да " на имунизацията, а 48% я отхвърлят

Относно настройките към имунизирането против COVID-19 , той разяснява, че е сюрпризиран, тъй като процентът на хората, които желаят да се имунизират съвсем не се е повишил с втората вълна на пандемията, която е сериозна. За на първа линия, Околийски се надява точно те да дадат образец на популацията и техният брой на увеличи.

Според наблюденията на Околийски твърдите антиваксъри са извънредно дребен %, единици, само че са доста кресливи. По-голям е броят на колебаещите се и по тази причина има потребност от консистентна политика по отношение на тях. Основните терзания на жителите са към страничните резултати и дълготрайните последствия от имунизациите - до този миг данните са за дребни странични резултати, а имунизацията работи към година.

Представителят на СЗО у нас уточни, че прогнозата на организацията е: в случай че сме задоволително рационални и се , ще избегнем трета, четвърта и пета вълна на болестта. При това дифузно разпространяване на болестта обаче не може да се усети тъкмо по кое време са тези талази.
 Шефът на СЗО: Ваксината няма да е задоволителна за преборване на пандемията
Шефът на СЗО: Ваксината няма да е задоволителна за преборване на пандемията

" Ваксината ще добави другите принадлежности, които имаме, само че няма да ги замести "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР