Отпадна безумната идея да се разглежда в парламента предсрочно прекратяване

...
Отпадна безумната идея да се разглежда в парламента предсрочно прекратяване
Коментари Харесай

Сабрутев: Отпадна идеята парламентът да спре предсрочно дерогацията за Лукойл

„ Отпадна безумната концепция да се преглежда в Народното събрание предварително преустановяване на дерогацията. Тя щеше да докара до повишение цените на горивата и на инфлацията. Това го споделят няколко министерства и службите, които изготвиха отчети. В последна сметка разсъдъкът надви. Продължаваме в посоката на събиране на налозите за свръхпечалба. Благодарение на дерогацията накарахме „ Лукойл ” да си върне бизнеса в България ”. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев пред NOVA NEWS.

По думите му последните 12 година „ Лукойл ” не са платили нито лев налог. „ Ако Делян Добрев е прав, че „ Лукойл ” би трябвало да заплати 3 милиарда лева налог за тази година, за 12 година обратно са 36 милиарда Колко са 36 милиарда лв. за нашата стопанска система ”, разяснява депутатът и трансферира отговорността за това на някогашните ръководещи.

„ Лукойл ” е структуроопределяща компания, тя ще си заплаща налозите тук. Трябва да отучим една огромна компания да работи по непазарен метод, съобщи той.

„ Дерогацията има смисъл, само че тя не може да продължава постоянно. През летния сезон сме употребили най-ниската цена от цяла Европа ”, безапелационен бе Сабрутев.

Той обясни, че в случай че в този момент незабавно отменим дерогацията за „ Лукойл ”, ще се получи недостиг на горива. Второто нещо е, че ще внасяме горива, което ще се отрази на цените освен в България, само че и в района. „ Недопустимо е българските политици да вършат сходни стъпки ”, съобщи той и напомни митингите от 2013-та година.

Относно ветото на президента върху Закона за енергетиката, с което се желае отсрочване на либерализацията на пазара за ток, Сабрутев счита, че то няма да мине. „ Това е следващата димка, която има за цел да плаши хората ”, сподели той и добави, че интензивно се работи по основаване на енергийна тактика за България.

„ Произвежданата от тецовете електрическа енергия е 4 пъти по-скъпа, в сравнение с бита заплаща ”, съобщи депутатът Венко Сабрутев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР