Отпадат важни ограничения за смущенията в честотния спектърМалко очаквано последствие

...
Отпадат важни ограничения за смущенията в честотния спектърМалко очаквано последствие
Коментари Харесай

5G мрежите щели да влошат прогнозите за времето

Отпадат значими ограничавания за разстройствата в честотния набор

Малко предстоящо следствие от 5G е утежняване на прогнозите за времето
(снимка: CCO Public Domain)

Учени предизвестиха за малко предстоящ резултат от въвеждането в употреба на мрежите от пето потомство (5G). Прогнозите за времето  могат да се влошат, заради отпадане на рестриктивните мерки за разстройства в избран честотен набор.

Наскоро членовете на Световната конференция за радиокомуникации гласоподаваха за основаване на нов интернационален стандарт за мрежи от пето потомство. Той планува облекчение на рестриктивните мерки за разстройства от 5G технологията, която работи в избран честотен набор.
още по тематиката
Проблемът е, че такова решение ще повлияе съществено на точността на прогнозата за времето. И не към по-добро, написа в репортаж по тематиката The Verge.

Гласуването на конференцията постави завършек на битката на учените с 5G поддръжниците за скъпата периодичност от 23,8 GHz. Метеоролозите я употребяват за проучване на водни пари. Сигналът, който генерира пара с дадена периодичност, се употребява от спътници, с цел да се оцени влажността.

Метеоролозите съумяха да реализират приемането на по-строги ограничавания за 5G, което ще влезе в действие едвам след осем години. Учените означават, че невъзможността да се съберат всички индикатори за прогнозиране може да докара до пропускане на унищожителен вихър.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР