Отпадането на употребата на бялата хартиена рецепта се отлага, съобщиха

...
Отпадането на употребата на бялата хартиена рецепта се отлага, съобщиха
Коментари Харесай

Откога ще важат само електронни рецепти

Отпадането на използването на бялата хартиена рецепта се отсрочва, оповестиха от Министерството на здравеопазването (МЗ). Срокът на публичното разискване на плана, с който се оферираше тя да отпадне, завърши през вчерашния ден.
 
В министерството са постъпили 74 мнения и оферти в границите на публичното разискване на плана за изменение на Наредбата за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули.

Предвид огромния брой изпратени мнения и оферти от заинтригувани страни, ангажирани с процесите по предписването и отпущането на лекарствени артикули, и нужното софтуерно време за тяхното разглеждане и разискване, посоченият в плана за изменение на наредбата период -1 май се отсрочва.

Предлагат от 1 май да отпадне хартиената рецепта

В здравно министерство е била проведена среща, на която са били разисквани другите мнения, мнения и оферти, свързани с отпадането на бялата рецепта и въвеждането напълно на електронна такава. Изложените по време на срещата причини също ще бъдат взети поради при завършване на плана за изменение на наредбата.
 
 istock istock
Министерство на здравеопазването работи в посока въвеждане на електронно опазване на здравето. Елементите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на тази година.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР