Отпадането на мониторинга е много важен сигнал за приемането ни

...
Отпадането на мониторинга е много важен сигнал за приемането ни
Коментари Харесай

Радан Кънев: По-вероятно е да не ни приемат в Шенген тази година

" Отпадането на мониторинга е доста значим сигнал за приемането ни в Шенген, тъй като това беше главен мотив на Нидерландия да ни постанова несъгласие. Това демонстрира, че речта на Урсула фон дер Лайен не е била просто няколко положителни думи ", съобщи пред бТВ евродепутатът Радан Кънев.

Според него, вероятността да ни одобряват тази година в Шенген не е доста огромна, само че е евентуална.

" По-вероятно е това въпреки всичко да не стане ", призна Кънев.

" Сигурен съм, че съставянето на това държавно управление беше вярното решение. Успехът на едно държавно управление не се мери с два-три месеца. Не може да зависи и от проблемите в Нидерландия и Австрия ", разяснява той дали си е коствал компромиса за съставянето на държавното управление, тъй като то е дало на обществото спокойствието, от което се нуждае.

" Европейската земеделска продукция се подчинява на тежки европейски екоразпоредби, които доста я оскъпяват. Затова желаеме да се вкарат такива условия и за стока от трети страни, която се внася в Европейски Съюз. Въпрос на ревизия е дали от Украйна е допустимо у нас да влезе продукция, която не дава отговор на европейските условия. Освен зърнопроизводителите, би трябвало да мислим и за ползите на преработвателите. Функцията на политиката е да балансира другите ползи ", съобщи Радан Кънев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР