Отпада забраната за износ на пшеница, царевица, рафинирано и нерафинирано

...
Отпада забраната за износ на пшеница, царевица, рафинирано и нерафинирано
Коментари Харесай

РСМ очаква пшеница от България и Сърбия на фона на опасения за местен недостиг

Отпада възбраната за експорт на пшеница, царевица, рафинирано и нерафинирано масло, наложена от Сърбия. Очаква се в Република Северна Македония да влязат 100 000 тона пшеница от там и това ще контролира дефицитът на пазара и ще се попълнят запасите. Македонският ефирен канал " Сител " разгласи, че също така от Сърбия ще се внася както рафинирано, по този начин и нерафинирано слънчогледово масло.

От държавното управление на Република Северна Макердония (РСМ) твърдят, че " няма потребност от боязън и суматоха измежду жителите ". Водят се договаряния с България, която съгласно македонската телевизия " Телма " е " предложила сама " да доставя пшеница на РСМ.

Скопският вестник " Слободен щемпел " написа, че в силозите в РСМ са останали 25 хиляди звук а пшеница, а единствено за месец март са изконсумирани 20 хиляди тона, само че изданието успокоява, че ще дойдат 100-те хиляди тона от Сърбия и това ще реши казуса с дефицита на пшеница и покачването на цените.

Опозиционната партия Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ продължава да твърди , че държавното управление работи безконтролно и желае то неотложно да се намеси на пазара за понижаване на цените на брашното и хляба.

Припомняме, че в сряда земеделският министър на РСМ Люпчо Николовски , осведомиха от българското Министерството на земеделието, само че министър Иван Иванов увери, че задоволяването на българските потребности ще бъде с преимущество.
 Продоволствена рецесия заплашва света
Продоволствена рецесия заплашва света

Все повече страни лимитират износа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР