Отпада само за финансовата подкрепа. Но тя е разписана в

...
Отпада само за финансовата подкрепа. Но тя е разписана в
Коментари Харесай

Без индивидуална оценка само за помощите за хората с увреждания

Отпада единствено за финансовата поддръжка. Но тя е написана в Закона за хората с увреждания и се дефинира въз основата на типа и степента на увреждане. Това разяснява пред БГНЕС ръководителят на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия в отговор на изказвания, че отпада като цяло този тип оценка. Повод за повдигането на тематиката е фактът, че от през вчерашния ден измененията в Закона са качени за публично разискване.
Събева сподели, че подпомагането се дефинира въз основата в коя от петте групи попада човек и финансовата поддръжка, отвън пенсията, варира от 27 лева и стига до над 200 лева, като размерът й се дефинира въз основата на % от линията на беднотия в страната.
„ Индивидуалната оценка по си остава. За влизането в услуга – също се прави самостоятелна оценка, както и за закупуване на автомобил. Тя се прави от Агенция „ Социално подкрепяне “ “, прецизира Събева.
От думите й стана ясно още, че отпада и опцията човек да прави самокритика на опциите си.
 МТСП: Без самостоятелна оценка за хората с увреждания, като изискване за парични помощи МТСП: Без самостоятелна оценка за хората с увреждания, като изискване за парични помощи
Социалното министерство предлага от началото на идната година да отпадне самостоятелната оценка на хората с увреждания, като изискване...
„ Тя щеше да сътвори доста исблъсъци сред обществения служащ и индивида, който прави самокритика “, съобщи тя и посочи, че всички съществуващи досега положения остават в действие.
Веска Събева разгласи още, че отпада и концепцията Агенцията за хора с увреждания, която следва да стане държавна, да прави самостоятелна оценка на потребностите.
„ Записано е в закона, че ще стане държавна, единствено че се отсрочва за 2021/2022 година Дотогава би трябвало да се разпише всичко за тази организация и 2022 година да влезе дефинитивно в действие. В момента организацията е изпълнителна, а тогава ще стане държавна и ще има функционалността да координира политики “, изясни Събева.
Тя разяснява още, че е срещу самостоятелната оценка на потребностите да се прави от, тъй като няма по какъв начин този, който прави политиките да ги извършва и управлява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР