Отпада карантината за контактни и болни от коронавирус.Това решиха депутатите

...
Отпада карантината за контактни и болни от коронавирус.Това решиха депутатите
Коментари Харесай

Парламентът махна карантината за COVID

Отпада карантината за контактни и заболели от ковид.

Това взеха решение депутатите в петък. Измененията в Закона за здравето бяха признати със 171 гласа, единомислещо на първо и второ четене в границите на едно пленарно съвещание. 

Промените бяха внесени от Министерския съвет. В претекстовете към тях се посочваше, че поради " сегашните епидемиологични характерности на болестта, както и съществуването на ефикасни ваксини в страната, провеждането на контрол на COVID-19 и готовността на медицинския личен състав за лекуване на болни, по отношение на заболелите и контактните лица не следва да се ползват в допълнение ограничаващи ограничения, като наложителна изолираност и карантина ". Изолацията следва само да се ползва в лечебните заведения като част от дейностите по предварителна защита и надзор на възникването на вътреболнични инфекции.

Към момента заболеваемостта от Коронавирус държи устойчиви и напълно не ниски равнища. Регистрираните случаи са ориентировъчни, тъй като все по-малко хора се изследват. Данните за през вчерашния ден -  в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 438 пациенти с потвърдена коронавирусна зараза. 40 от тях са настанени в интензивни отделения или клиники. Починали са двама. Към 9 ноември умрелите са шестима, ден по-рано - петима. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР