Отопляват се на газОбмислят общо ползване на сградиКметовете на общини

...
Отопляват се на газОбмислят общо ползване на сградиКметовете на общини
Коментари Харесай

Обединяват училища да не фалират през зимата

Отопляват се на газ

Обмислят общо прилагане на здания

Кметовете на общини в Пиринско всеобщо разискват разновидности по какъв начин да оцелеят учебните заведения и детските заведения през зимата поради високите цени на горивата. Все повече се постанова вид за обединяване на учебни заведения. А други пък са почнали пазаруване на климатици и прекосяване на ток. Всички детски заведения в региона се отопляват на газ, само че цената е непостижима за общините.

В община Разлог да вземем за пример, след обстойна инспекция въз основата и средствата, с който разполагат детските градини, началните учебни заведения и гимназиите в града, бе обещано предложение за общо прилагане на здания за интервала от ноември до май месец.

“Вероятността учебните заведения да банкрутират за по-малко от месец е доста огромна. Очаква се цените на газта да скочат 4 пъти до началото на зимата. Това значи, че образователните заведения ще бъдат принудени да изразходват целия си бюджет за отопление или да премине в онлайн образование. Вторият вид би бил спънка за даването на качествено обучение за децата, както и сериозен проблем за родителите, на които ще им се наложи да отсъстват от работа за дълъг интервал от време”, разясняват от администрацията.

Идеята на общината е колкото се може повече възпитаници да останат в класните стаи, а учебните заведения да бъдат облекчени, като разделят разноските за отопление по сред си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР