Отобрът на Байерн Мюнхен си върна лидерската позиция в Бундеслигата,

...
Отобрът на Байерн Мюнхен си върна лидерската позиция в Бундеслигата,
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен си върна лидерството в Бундеслигата след чиста победа над Херта Берлин

Отобрът на Байерн Мюнхен си върна лидерската позиция в Бундеслигата, откакто в среща от 30-ия кръг се наложи с 2:0 над последния в таблицата Херта Берлин.

Четири кръга преди края на шампионата баварците събраха 62 точки, с 1 пред Борусия Дортмунд, който слиза на втората позиция. Берлинчани наподобяват пък като първи кандидат за изпадане с 22 точки на последното 18-о място.

Серж Гнабри откри резултата в 69-ата минута, а Кингсли Коман удвои преднината на първенците 10 минути по-късно.

Байерн стартира с превъзходството още от първата минута, а първата опция за гол се откри пред Садио Мане. Скандалният сенегалец получи топката към точката за осъществяване на дузпа, само че ударът му излезе в навън. Пет минути по-късно играчите на Байерн желаеха дузпа поради рухване на Коман, само че съдията не реагира. Пет минути преди края вратарят на Херта Оливер Кристенсен избави съществено състояние на Серж Гнабри единствено няколко секунди, откакто изстрел от Коман беше още веднъж избит от стража.

Картината не се промени и през второто полувреме и в 69-ата минута Гнабри с глава от 10-ина метра прати топката във вратата, откакто преди този момент Йозуа Кимих беше изсипал топката. Нов пас на Кимих подсигурява триумфа 10 минути по-късно, откакто топката стигна до Коман. Французинът с шут от границата на наказателното поле прати топката за повторно в мрежата на столичани.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР