Отново светът е разтърсен от война, отново сме свидетели на

...
Отново светът е разтърсен от война, отново сме свидетели на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Днес се говори повече за оръжие, отколкото за мир

„ Отново светът е разтресен от война, още веднъж сме очевидци на политически кроежи. Нарушихме обещанието „ Никога повече “. Днес се приказва повече за оръжие, в сравнение с за мир “.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на обичайното честване-поклонение пред паметника на Одринската епопея в София във връзка Деня на Тракия.

Според нея 110-годишнината от Балканската война е събитие, което би трябвало да буди съвестта на българите, защото народът ни има дълг към тези преди нас и към бъдните генерации.

„ Скланяме глава пред подвига на смелите български воини, които оставиха костите си, с цел да я има свободна и обединена България, които с чест се бориха за своите събратя “ , уточни Йотова.

Тя напомни, че в родната ни история се редуват славни победи с дълбоки рани , каквито носят спомените за българските тракийци

„ Цяла България е осеяна с монументи, под чиито гранитни снаги лежат костите на мъже и дами, на деца, чиято единствена виновност беше, че са българи “, съобщи вицепрезидентът.

Илияна Йотова благодари на Съюза на тракийските сдружения в България, че пази и предава тази памет. Тя прикани за по-голяма поддръжка за активността му и увери, че президентската институция ще продължава да пази ползите на тракийците .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР