Отново ще натаманяват Изборния кодекс, за да си осигурят служебна

...
Отново ще натаманяват Изборния кодекс, за да си осигурят служебна
Коментари Харесай

Нинова: Пак ще натаманяват Изборния кодекс

Отново ще натаманяват Изборния кодекс, с цел да си обезпечат служебна победа - това ще е работата на Народното събрание в идващите дни, откакто следващото 14-то несъгласие на президента бе отхвърлено съгласно водача та Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. В студиото на Нова телевизия Нинова още веднъж изброи главните точки, по които социалистите се опълчват на измененията в разпоредбите за осъществяване на идните избори, поради които депутатите и напуснаха пленарна зала.

Българска социалистическа партия ще продължи протеста на работата на Народното събрание поради отлагането на машинното гласоподаване, метода на взимане на решенията в изборните секции, анулацията на опцията за касационна тъжба във Върховен административен съд и отхвърли от изчистване на изборните описи. Всичко това се прави съгласно Нинова, с цел да се завоюва служебна победа посредством сбъркани и подправени протоколи, носене на чували - всичко, което се виждали и до момента, по думите на Нинова. Казваме че е допустимо, а не че ще се случи, уточни водачът на Българска социалистическа партия и отговори на въпрос за съответни образци: " Смятам, че фалшификации е имало във всички избори досега. "

Депутатите на Българска социалистическа партия няма да се върнат в Народното събрание. Целта на този протест е да се отбрани върховенството на закона и да се открои истината за задкулисието и договорката Движение за права и свободи - ГЕРБ. Корнелия Нинова има вяра, че хората ще схванат задачите им.

Съюзът Движение за права и свободи - ГЕРБ съществува от дълго време, съобщи водачът на социалистите и уточни като доказателство раздаването на пари на общините, измененията в Изборния кодекс и метода, по който те са направени, приет и от самия Цветан Цветанов.

Говоря с обстоятелства, отсече Нинова и по тематиката за опрощаването на задълженията на вероизповеданията с измененията в закона, които предстоят да се гласоподават през днешния ден в пленарна зала. Нинова отхвърли изрично да е реализирано единодушие на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). " Говорихме за прекъсване на външното финансиране, само че нито дума за опрощаване на отговорностите ", уточни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия отхвърли въпроси за това дали Българска социалистическа партия не имитира шумно опозиционност. По думите й значимо е да има кардинално опозиционно държание. Защо не опростим отговорностите на общинските лечебни заведения или на бедните хора, попита Нинова, а ще се опрощават отговорности на мюсюлманското изповедание. В отчета за КСНС написа, че положението на опазването на здравето и бедността също са проблем на националната сигурност, добави водачът на социалистите.

Нинова открои и това, че на фона на идните европейски избори, когато в Европа се приказва за обезпечена минимална заплата, в България такава тематика не участва въобще. Тя прикани да стартираме да приказваме за същинско понижаване на разликите в Европа, защото макар че непрекъснато се приказва за стопански растеж, това продължава да не се усеща от хората в техните заплати и пенсии.

Корнелия Нинова отхвърли да приказва за подреждането на листите на Българска социалистическа партия както за евроизборите, по този начин и за локалните избори. За едните отпрати въпросите след седмица - две, а за вторите - август месец. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР