Отново се задава далавера с източването на милиони от бюджета

...
Отново се задава далавера с източването на милиони от бюджета
Коментари Харесай

Ще източат ли нови 12 млн.лв. от затворите с купуване на прескъпо гориво?

Отново се задава спекулация с източването на милиони от бюджета на пандизите посредством закупуването на скъпо гориво. Вратичка за това намира при по този начин основаната организация Лего трейд.

Фирмата е на Борислав Първановски, като негова съдружничка е била брачната половинка на Гълъбин Боевски - някогашен общински консултант от ГЕРБ, олимпийски първенец от Сидни по щанги и хванат с 9 кг кока в Бразилия, само че след връщането си у нас не въдворен в пандиза, както би следвало по закон, написа 19min.bg.

В момента схемата е на път да се осъществя за трети път. При кабинета Борисов 1 в оставка, в деня на напускането му 20.03.2013 година компанията взема 15 127 500 лева без Данък добавена стойност или над 18 милиона лв. за доставка на газьол. При кабинета Борисов 2 в оставка – безусловно часове преди да съобщи щафетата на служебния на 27 януари 2017 година взема 4 030 000 лева без Данък добавена стойност или близо 5 милиона лв. последна цена за газьол.

Готови сме да се обзаложим, че още веднъж сдружението с име на детска игра ще завоюва милионите за газьол от джоба на данъкоплатеца. Сега оповестеното количество е 5 100 тона или 5 930 000 литра, а предстоящата сума ще бъде над 12 млн. лева

Защо ли? Понеже компанията е доставяла при досегашните поръчки горивото с 25 ст. надценка, то е излизало на пандизите 4 стотинки над цената на литър на дребно – на бензиностанция. Като имаме поради сегашните цени на дребно – от 2,03 до 2,12 лева на литър, практиката демонстрира да чакаме нещо като 12 000 000 лева

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР