Отново се плъзгаме по тънките игри - кой ще бъде

...
Отново се плъзгаме по тънките игри - кой ще бъде
Коментари Харесай

Не бъде ли уговорен с ГЕРБ, кабинет с втория мандат е обречен

Отново се плъзгаме по тънките игри - кой ще бъде отговорен за следващите избори, счита журналистът
Днешната лидерска среща като че ли даде дребен оптимизъм, по тази причина че въпреки всичко диалозите не престават. Това съобщи пред БНР журналистът и политически анализатор Веселин Стойнев.

" В политическия бранш сме на равнище още веднъж детска градина и непрекъснато откриваме топлата вода. Няма какво толкоз да се взема решение, ясна е патовата обстановка - че първият самичък не може, вторият самичък не може. Колкото и пъти да вършим избори, това е ситуацията - гласоподавателите не дават безапелационна преднина на никой, тъй че да може самичък да ръководи. Не можем до безспир да вършим избори и да стигаме до същия въпрос ", разяснява той.

Журналистът акцентира, че се е заговорило и за управническа стратегия. По думите му обаче даже при държавно управление на малцинството, би трябвало да има парламентарно болшинство за приемане на законите.

Според него позицията на Борисов е най-логична и консистентна - такава е логиката на изборните резултати и парламентарна народна власт.

Корупцията е разделящият фактор, само че гласоподавателят очевидно не припозна в ПП-ДБ безапелационния притежател на антикорупционната политика, разяснява още Стойнев.

" Дори да предложат кабинет с втория мандат без присъединяване Кирил Петков и Асен Василев, в случай че той не бъде контрактуван авансово с ГЕРБ, е жертван ", уверен е той.

Според него на Борисов му е елементарно да бъде ларж, тъй като неговият електорат не е толкоз надъхан срещу. Избирателите на ПП-ДБ обаче са извънредно резистентни по отношение на ГЕРБ и Движение за права и свободи и не желаят по никакъв метод да се обвързват с тях, акцентира анализаторът. По думите му, в случай че в този момент не реализиран дребен прогрес по основни промени, в никакъв случай няма да ги реализиран.

Според него в един миг гласоподавателите ще осъзнаят, че техните представители не реализират нищо. Хората имат за главен приоритет въпреки всичко някой да ръководи и да понесе някаква отговорност.

" Отново се плъзгаме по тънките игри - кой ще бъде отговорен за следващите избори. Според мен ще е отговорен този, който не е съумял да ги предотврати и да влезе във властта. Това също ще носи негативи, само че по-нататък. В момента който остане извън, ще касира повече негативи ".

Веселин Стойнев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР