Отново рекорден брой починали от COVID-19 у нас, а отдавна

...
Отново рекорден брой починали от COVID-19 у нас, а отдавна
Коментари Харесай

Д-р Ботев: Умират хора с COVID-19 след лечение с антибиотици

Отново рекорден брой умряли от COVID-19 у нас, а от дълго време България е втората по смъртност страна в света.

" Причините доста пациенти да отиват в тежко положение с COVID-19 в лечебните заведения е неверното лекуване. У нас има две течения като протоколи - едното разделя болестта на етапи, а другото - по тежест. Ние ги обединихме в нашия протокол. Ако той се съблюдава, смъртността ще се понижи с 90%. В първата фаза, която е вирусната, се дават противовирусни препарати. Това е най-големият проблем при нас - в тази фаза се дават до 3 антибиотика ", разяснява ръководителят на Сдружението " Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма " доктор Чавдар Ботев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че даже и високата температура от 40 градуса не всеки път изисква антибиотично лекуване.

" Дават се кортикостероиди, които потискат имунната система. Имаме у нас доста положителни противовирусни препарати, извършени са клинични тествания. Ако се взима с локалните артикули, резултатите ще са положителни. В някои страни даже нищо не се дава в първата фаза, даже с един аспирин в този интервал хората ще са по-добре, в сравнение с с антибиотиците ", добави хематологът.

Специалистът посочи, че пациентите се повлияват доста добре при лекуването с Хуман Албумин.

" Ние сме изследвали 30 тежкоболни пациенти. Там където се ползва този артикул, нещата могат да бъдат доста по-добре. Той не е и толкоз безценен - към 100 лева коства. В България се толерира пазаруването на западни скъпи артикули. Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото ", посочи доктор Ботев.

Според него у нас доста пациенти, които умират от неточности като преливане на студени разтвори. По негови наблюдения доста от лекарите към момента не познават ковид, с цел да могат да ползват вярното лекуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР