Отново ръст на телефонните измами и възстановяване дейността на организирани

...
Отново ръст на телефонните измами и възстановяване дейността на организирани
Коментари Харесай

Анализ на прокуратурата отчита ръст на телефонните измами през последните месеци

Отново растеж на телефонните измами и възобновяване активността на проведени незаконни групи се следят през последните 6-7 месеца на 2021 година, сочи разбор на прокуратурата. Административните ръководители на прокуратурите в цялата страна установяват ограничение на интензивността от страна на органите на Министерство на вътрешните работи по откриване на закононарушенията, характеризирани като „ битови “.

Наблюдава се главно интензивност в работата на полицейските органи по повод разкриването на закононарушения, свързани с политическите права на жителите. Анализите сочат, че сходна наклонност би могла да докара само до внезапно увеличение на престъпността и подкопаване доверието на българските жители в институциите, призвани да пазят техните права и ползи, декларират от пресцентъра на Прокуратурата на Република България /ПРБ/. От там сигнализират и за повишаване на закононарушенията срещу личността и собствеността на жителите.

В резултат на ефикасното взаимоотношение сред държавните институции от началото на предходната 2020 година до април 2021 година, се регистрира сериозен спад на закононарушенията по линия на стандартната престъпност. С цел гарантиране спокойствието и сигурността на всеки български жител под управлението на Прокуратурата на Република България и взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи бяха извършени огромен брой профилирани полицейски интервенции в разнообразни обитаеми места в страната. Целта беше обезпечаване на предварителна защита посредством систематичната и безкомпромисна работа на Прокуратура на Република България и органите на Министерство на вътрешните работи „ на терен “, разясняват от държавното обвиняване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР