Отново провал на държавата в сектора с пътната безопасност. За

...
Отново провал на държавата в сектора с пътната безопасност. За
Коментари Харесай

Работи ли се за пътната безопасност, питат от Волт

Отново неуспех на страната в бранша с пътната сигурност. За 2019 година има 17 повече починали спрямо 2018 година и 46 повече тежки ПТП-та. България е още веднъж отпред на отрицателната ранглиста в Европа за най-вече починали на път я, а от Държавната организация " Безопасност придвижванията по пътищата " не вършат нищо.

От Европейската партия ВОЛТ питат и какво се прави с плануваните към този момент ограничения за повишение на пътната сигурност .

За 2019 година има 17 повече починали спрямо 2018 година и 46 повече тежки ПТП-та.

В изказване на партия Волт оповестяват, че направеният отчет от Държавна организация " Безопасност придвижванията по пътищата ", който включва настоящото положение на пътна сигурност, е изтънял - от 159 страници за настоящото положение на пътна сигурност в оригинал, към днешна дата отчетът е скъсен до 63 страници. Според водача на ВОЛТ Настимир Ананиев целият раздел 4 с систематизирания проект и съответните периоди към този момент липсва.

Припомняме, че през 2019 година Агенцията заяви за приемането на нова методика за проучване на тежките пътни произшествия, бързо и дейно събиране на наложени наказания, одитите за пътна сигурност, които да обзет всички републикански и общински пътища, основаване на обществен регистрационен режим на компаниите, извършващи сервизна активност.
 С нова методика ще правят оценка тежките произшествия
С нова методика ще правят оценка тежките произшествия

Доклад за пътната сигурност планува редица ограничения за ограничение на тежките произшествия

В изказването си, Ананиев пита ръководителя на организация Малина Крумова за какво липсва раздел 4 от настоящия отчет, който е качен на интернет уеб страницата на ДАБДП и къде са подхванатите за сигурност ограничения, които е трябвало да бъдат изпълнени ?

Друг значителен въпрос е по какъв начин и защо се харчат събраните за 2018 и 2019 година съвсем 100 милиона лв. от санкции .

България губи по 2 милиарда лв. на година, свързани с директни и индиректни разноски в пътната сигурност, разноски за медицински разходи, инвалидни пенсии, обществени, правно-съдебни, административни разноски и други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР