Отново протест на жителите на софийското село Лозен. Хората продължават

...
Отново протест на жителите на софийското село Лозен. Хората продължават
Коментари Харесай

Жители на Лозен отново протестират срещу изграждането на фабрика за насекоми

Отново митинг на жителите на софийското село Лозен. Хората не престават да недоволстват против желанията на вложител за построи цех за развъждане на инсекти. Събрали са и подписка от 4000 души.

Протестът стартира към 10:30 тази заран. За шести път недоволните блокират бул. " Цариградско шосе ". Протестът е проведен от съдружие " Развитие за Лозен ". Те желаят оставката на министъра на околната среда Борислав Сандов, като претекстовете са, че той е отменил решение на предния министър да се извърши Оценка на въздействието върху околната среда (оценка за влияние върху околната среда).

" Едно от нашите претенции е оставката на министъра Борислав Сандов, защото той е един антиекоминистър заради простата причина, че по безпардонен метод спря процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда, за която ние жителите на селото протестирахме. това е нечувано, екоминистър да спре процедура по Оценка на въздействието върху околната среда. Екоминистрите би трябвало даискат Оценка на въздействието върху околната среда за всяко дружество, без такива корпоративни ходове ", сподели Пламен Цеков - Сдружение " Развитие за Лозен ".

Това, което най-вече тормози локалните хора, че построяването на фермата за инсекти ще провокира доста неприятна миризма в селото.

" Най-важното е да се спре преустройството на тази фабрика, да се изтегли разрешителното за преустрояване и ние няма да го позволим това, по този начин както пристигнаха анонимно, без да имаме изясненост, без да има Оценка на въздействието върху околната среда и популацията да знае няма да се получи. Концепцията за развиването на селото е друга ", съобщи Георги Младенов - кмет на с. Лозен.

Въпросната компания е единствено на километър от Лозен.

" Опитват се по всевъзможен метод, в това число и посредством персонален напън върху участници в митингите и с платени медийни публикации да изместват недоволството на хората. Няма такова нещо като неодобрение от презастрояване, тук са всички, тъй като не желаят насекомо да се нанесат в Лозен ", сподели Йордан Ибришимов от Сдружение " Развитие за Лозен ".

Потърсихме компания " Насекомо " за мнение. Ето какво дадоха отговор оттова:

" Изпълнили сме всички съгласувателни процедури и чакаме да получим съответните позволения за превръщане на остарялата мебелна фабрика във плантация за инсекти ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР