Отново приятелски огън“ в ляво“. Проф. Светлана Шаренкова написа обръщение

...
Отново приятелски огън“ в ляво“. Проф. Светлана Шаренкова написа обръщение
Коментари Харесай

Проф. Шаренкова: Къде беше „смелото перо“ Симов, когато ДБ и ПП искаха да въоръжават Украйна?

Отново „ другарски огън “ в „ ляво “. Проф. Светлана Шаренкова написа послание към Сашо Симов и околните на Корнелия Нинова социалисти в профила си в обществените мрежи.

Публикуваме го без редакторска интервенция.

„ Приятелю Сашко! Защо по този начин, накъде си се запътил?

Продължават дребнавите и неинтелигентни заяждания на обкръжението на Нинова с президента Румен Радев!? Българска социалистическа партия очевидно си няма проблеми, та ги трансферира върху президента. Забрави или се разсейва, че е пета мощ със срамния резултат на в миналото милионната партия. Че на изборите на 2 октомври т. година реализира едвам 9,7% от гласувалите, или 3% от българските избирателите…

Тази тематика очевидно не занимава управлението на Българска социалистическа партия, тъй като то се е фиксирало в омразата си против Румен Радев - държавникът с най-голям рейтинг и единствен фактор на непоклатимост и нормалност в България. А изборът му, в действителност е и единственият мотив за горделивост на БСП  през последните шест години. И все пак Нинова ежедневно се заяжда и се пробва да злепостави президента.

Крещящ образец в тази безумна офанзива против президента е несъответстващата изява на журналиста и досегашен народен представител Александър Симов. С присъщият му жар той сипе обвинявания и търси сметка на президента тъй като в съветски медии “имало известие, че украински аероплан товари оръжие от България ”? Сашко пита “как по този начин Радев нарушава парламентарно решение, което забранявало даването на оръжия за Украйна, само че разрешавало ремонта на военна техника ”!? И добавя, че такава обстановка не търпяла „ недомлъвки, неяснота и безмълвие ”…

АЗ ПЪК ПИТАМ Сашко Симов:

1. Къде бе „ смелото ” му журналистическо перо и революционна зоркост, когато голям брой авторитетни западни и украински! медии всекидневно тиражираха фото, видео и репортажи, свързани с обстоятелството на експорт на българско оръжие за Украйна през трети страни!? Тогава когато позволения даваше вицепремиерът и министър К. Нинова, която лъжеше тогава, лъже и през днешния ден “че нито един български патрон няма да отиде в Украйна ”!? Защо тогава Сашко Симов не написа сходен текст и не се възмути!? Защо не попита дали информациите в непознатите медии са правилни!?

2. Къде е социалистът, русофилът и публицистът Сашко, когато “любимите на Нинова съдружни сътрудници ” - „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”, намерено се надпреварват кой пръв ще внесе в 48-то Народно събрание Решение, България да даде оръжие на фашисткия режим в Киев!? Излиза, че Радев е дежурният отговорен, само че гневните русофоби К. Петков, А. Василев, Хр. Иванов и Ат. Атанасов са “миротворци ”, които Симов и Българска социалистическа партия „ срамежливо ” не помнят да попитат за действителните им планове, които действително ще въвлекат България във война против Русия, на страната на Украйна.

3. И къде беше Сашко, да брани парламентаризма, когато от „ Продължаваме промяната ” постановяваха зад тила на Народно събрание решения като скъсването на връзките с „ Газпром ” и пазаруването на прескъп природен газ медиатори, когато бяха изгонени 70 съветски дипломати и отклонен от небето на България самолетът на Дипломат N 1  Сергей Лавров!?

Скъпи ми, други Сашко! Както “Москва не има вяра на сълзи ”, по този начин и България не има вяра на неистини, на полуистини, антипрезидентски заклинания и нервности. Без отзив ще останат твоите  патетични рецитации на опорните точки на десният гуру (на К. Нинова) и комплексар К. Методиев. Като социалисти сме длъжни да бъдем виновни. Затова е извънредно време да убедим председателката да разбере, че пътят на борба с президента Радев е път за на никое място. Докъде може да стигне Българска социалистическа партия с офанзивите против президента!? До политическа деградация, до драпане за 4% на последващи избори, до отлив на хиляди разочаровани и превръщането на мощната социалистическа партия в озлобена фракция? Реалните проблеми пред Българска социалистическа партия са други – идейни, организационни, кадрови.

А за приятеля и сътрудника Сашо Симов ми е тъжно!

Къде оня отиде млад публицист, който в миналото се кълнеше в обществените хрумвания и битката със статуквото и апаратщината? Който ни убеждаваше, че притеглен в управлението на Българска социалистическа партия, с цел да бъде ляв и русофилски коректив!? Но кой е през днешния ден други Сашко Симов!? Социалист, журналист и русофил с неспокойна душа? Едва ли. Днес той есе елементарен конформист, медийно обслужващ с трудове на кг днешното управление, както правеше с предишните… “

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР