Отново повдигат обвинения в непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин. Прокурори

...
Отново повдигат обвинения в непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин. Прокурори
Коментари Харесай

Отново повдигат обвинения в непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин

Отново повдигат обвинявания в непредумишлено ликвидиране против Алек Болдуин. Прокурори от Ню Мексико имат намерение още веднъж да издигнат обвинявания против артиста, поради съдбовната пукотевица на снимачната площадка на уестърна “Rust ”.

При случая, станал през 2021 година, почина операторката Халина Хъчинс

Делото ще бъде гледано от правосъдни заседатели в средата на ноември, съобщи специфичният прокурор Кари Мориси. Тя и сътрудника ѝ Джейсън Луис дават отговор за случая, написа NOVA.

Резултати от самостоятелна съдебно-медицинска експертиза демонстрират, че Болдуин би трябвало да е натиснал спусъка на револвера, с който е репетирал, с цел да изстреля бойния патрон, умъртвил Хъчинс и ранил режисьора Джоел Соуза. Констатацията е същата като при предходен тест на огнестрелното оръжие, изработен от ФБР.

Оневиниха Алек Болдуин за стрелбата на снимачната площадка на “Ръст ”

“След дълготрайно следствие в последните няколко месеца се появиха спомагателни обстоятелства, които съгласно нас демонстрират, че Болдуин носи наказателна отговорност за гибелта на Хъчинс и за стрелбата против Джоел Соуза ”, споделят прокурорите Мориси и Луис.

Алек Болдуин твърди, че не е натискал спусъка

“Жалко е, че една ужасна покруса се е трансформирала в това неправилно обвиняване. Ние ще отговорим на всички обвинявания в съда ”, споделят в публикувано изказване Люк Никас и Алекс Спиро, юристи на Болдуин.

Планираното правосъдно съвещание идва, откакто прокурорите отдръпнаха обвиняванията против него през април. Тогава се появиха нови доказателства, че револверът, който е употребила холивудската звезда, може да е бил модифициран и това да е разрешило да бъде създаден изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокурорите постоянно употребяват състав от правосъдни заседатели.Така е по-лесно да бъде потвърден евентуален претекст за закононарушение и да се пристъпи към правосъден развой, отбелязва Ройтерс.

Според новите обвинявания Болдуин може да получи най-вече 18 месеца затвор, защото юристите на артиста са открили, че предходният обвинителен акт е бил формиран въз основа на признати предходната година нови закони в щата Ню Мексико, които стягат наказванията за владеене и носене на огнестрелни оръжия, само че които нямат противоположна мощ.

Адвокатите на двамата обвинени обаче не престават да упорстват, че те са почтени.

Още вести четете в категория Живот.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР