Отново национален протест срещу решението на Министерския съвет да промени

...
Отново национален протест срещу решението на Министерския съвет да промени
Коментари Харесай

Отново национален протест срещу промяната на плана за управление на Пирин

Отново народен митинг против решението на Министерския съвет да промени проекта за ръководство на Пирин. В София и още редица градове на страната и българските общности в няколко европейски столици желаеха въпросът да бъде преразгледан.

Протестиращите не престават да упорстват за три неща - Министерският съвет да анулира своето решение, с което се трансформира проекта за ръководство на парк " Пирин ". Също по този начин министърът на околната среда и водите Нено Димов да подаде оставка, както и да бъде изяснена собствеността на концесионера на пистите над Банско. Част от хората пристигнаха пред постройката на Българска национална телевизия, където скандираха " Оставка ".

Катерина Баева: Очакванията ни са да се чуе това, че главно не се борим против съответно втора кабинка, а се борим да бъдат спазени разпоредбите и на планината, и на природата, както и на жителите на страната. Също по този начин главният проблем са това, което казахте, че ще градят спортни уреди. Това значи писти, това значи изсичане на доста гори.Силвия Горанова: Един опит в действителност да се ограби планината, да се отвори необятно една врата в закона, тъй че аз персонално съм срещу това. Всяко нещо, което се мине по законовите стъпки съм ОК да бъде.Димитър Митев: Като показваме нашето мнение, може би въпреки всичко ще има някакъв прогрес.
Протести имаше и в 17 огромни български града.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР