Отново напрежение във военните заводи в Русе, Трявна и Монтана.

...
Отново напрежение във военните заводи в Русе, Трявна и Монтана.
Коментари Харесай

Синдикалисти: Води се кампания срещу „Дунарит” и „Емко”

Отново напрежение във военните фабрики в Русе, Трявна и Монтана. Синдикалните им водачи се събраха в " Дунарит ", с цел да изискат обединяване на всички работещи във военно-промишления комплекс. Те упорстват страната да даде гаранции за сигурност в сектора.

Отново бяха отправени упреци към властта, че се води целенасочена акция против " Дунарит " и " Емко ". Неясната орис към лицензите на сдруженията поставяла под въпрос бъдещите контракти с контрагентите.

„ Министърът на стопанската система да каже: „ Дотук, всичко с „ Дунарит” е постоянно, към този момент, да продължи да работи спокойно… Постоянно се носят към този момент клюки за запорирани сметки, която една в действителност е запорирана, дали ще има заплати, или няма, дали ще имаме работа”, показа терзанията на работещите синдикалният водач в „ Дунарит” Стоил Георгиев.

От министерството на стопанската система към този момент не разясняват отправените рецензии. Припомняме ви, че предходната седмица министър Емил Караниколов разгласи, че нарушаванията в „ Емко” не са незначителни, а страната ще опита за повторно да придобие " Дунарит " – отново поради дълг на свързани със завода компании към банкрутиралата КТБ.

През предходната седмица в държавния оръжеен цех " ВМЗ-Сопот ", който се оказа миропомазан от проблемите на " Емко " и извършва негови контракти, имаше митинги в поддръжка на властта. Синдикатите се разграничиха от тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР