Отново напрежение на расова основа в САЩ. Протести в няколко

...
Отново напрежение на расова основа в САЩ. Протести в няколко
Коментари Харесай

Сблъсъци и безредици в САЩ след прострелян чернокож от полицай

Отново напрежение на расова основа в Съединени американски щати. Протести в няколко града, откакто служител на реда простреля неведнъж в гърба негър. Сцената е снимана във видео от минувач. Мъжът е в болница в тежко положение, а съгласно татко му е неподвижен от кръста надолу, съобщи Българска национална телевизия.

Палежи и вълнения в центъра на Кеноша, Уисконсин втора поредна вечер. Губернаторът на щата подреди разполагането на Националната армия и вкара полицейски час поради прояви на принуждение. Сцената, разпалила гнева, се разиграва в неделя измежду бял ден.

Трима служители на реда - двама мъже и една жена се отзовават на сигнал за домашно принуждение, само че събитията към това какво се случва преди стрелбата не са изяснени. Докато 29 - годишният Джейкъб Блейк се пробва да влезе в колата си, единият служител на реда стреля седем пъти към него, в тил.

Годеницата на Блейк описа, че служителите на реда не са задавали въпроси, преди да се опитат да задържат Джейкъб и не са ѝ позвололи да извади децата си от колата, макар многократните ѝ молби и те са станали очевидци на всичко.

 

„ Мъжът безусловно го сграбчи за тениската, гледаше на другата страна и просто стреляше. децата на задната седалка пищяха! Пищяха! Докато аз се пробвах да се боря с полицайката и повтарях: оставете ме да извадя децата си от колата. Тя споделя " не ", те владеят нещата “, споделя Лакиша Букър.

От управляващите се чакат отговори за събитията към стрелбата и държанието на всички забъркани.

" Ще създадем по този начин, че всички да получат правдивост. В сходни обстановки следствието се води от трета страна. Щатът Уисконсин ще направи следствието “, споделя кметът на Кеноша Джон Антарамян.

Протести имаше и в Ню Йорк, на Таймс Скуеър.

Случаят още веднъж изостри вниманието върху мъчителната тематика за полицейското принуждение, расизма и подсети за всеобщи митинги на придвижването " Животът на негър ите има значение " след гибелта на Джордж Флойд при полицейски арест.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР