Отново напрежение между депутатите в парламента. То се покачи покрай

...
Отново напрежение между депутатите в парламента. То се покачи покрай
Коментари Харесай

Отново напрежение между депутатите в парламента

Отново напрежение сред депутатите в Народното събрание. То се повиши около дебатите за процедурата за избор на ръководител на КПКОНПИ. Скандали, подигравка, взаимни обвинявания се сипеха от парламентарната естрада. Стигна се и съвсем до физически конфликт сред депутати, оповестява " България Он Еър ". 

Маноил Манев от ГЕРБ атакува вербално Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Депутатът от левицата беше защитаван от свои сътрудници, наложи се намесата и на квестор, който да не допусне превръщането на вербалната офанзива във физическа. 

Наложи се на няколко пъти краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов да приканва депутатите да разясняват единствено процедурните правила, а не съответни имена за ръководител на антикорупционната комисия.

В последна сметка след 5-часови диспути депутатите одобриха процедурата за избор на ръководител на КПКОНПИ. Предложенията на Движение за права и свободи и ГЕРБ за спомагателни условия бяха отхвърлени. Сред тях - претендентите да дават уверение за психическа валидност и да не са навършили 65 години. Няма да се изисква и декларация, която да потвърждава липса на присъединяване в репресивния уред до 1989 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР