Отново избягали норки от фермата за развъждане на животните за

...
Отново избягали норки от фермата за развъждане на животните за
Коментари Харесай

Избягали норки от ферма за кожи тероризират жителите на с. Маджерито

Отново избягали норки от фермата за отглеждане на животните за кожи край Стара Загора. От набезите им се оплакват жителите от прилежащото село Маджерито. По думите им те атакуват домашните им животни.
Домашни животни стават жертва на норки, отглеждани във плантация в Старозагорско Освен от набезите на съумелите да избягат от фермата дребни хищници, локалните се оплакват и от миризмата
„ Често има недоволства от норките. В продължение на седмици няма проблеми и след това внезапно по няколко локални поданици идват и се оплакват. Сезираме компанията, идват техни представители. Те твърдят, че ще обезщетят пострадалите”, сподели Грозданка Димова, кмет на с. Маджерито.
Снимка: btvnovinite.bg
Грозданка Димова добави, че няма пояснения за какво норките се измъкват от фермата, тъй като тя я е посещавала и парцелът е обезопасен. Местните споделят, че няма къща, която да не е потърпевша.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Имахме няколко кокошки, зайци – всичко унищожиха. Сега се трансферираха в съседите. Спим с вилата, с тоягата. У нас три норки сме умъртвили, съседите – шест”, сподели Мария Маркова.
Видео демонстрира животни в окаяно положение във фермата за норки в с. Маджерито (СНИМКИ и ВИДЕО) Представител на Асоциацията на норковъдите твърди, че са спазени всички условия за развъждането им
„ Аз имах 21 кокошки, в този момент имам три. За една година. Беше в бараката ни, идва при мен, гледа ме – въобще не се опасяват от хората”, оплака се Грозданка Димова.
Снимка: btvnovinite.bg
Жителите на с. Маджерито упорстват за закриване на фермата. Фирмата-собственик не пожелаха да застанат пред камерата на bTV, само че обявиха, че животните се отглеждат по европейски стандарти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР