Отново е уикенда и отново поглеждаме към любимия ни The

...
Отново е уикенда и отново поглеждаме към любимия ни The
Коментари Харесай

Как се прави бърза туршия

Отново е уикенда и още веднъж поглеждаме към обичания ни The Kitchn за кулинарно ентусиазъм. А защо друго може да е уместно началото на есента от няколко бързи туршии? И не - не приказваме за кисели краставички, а за малко по-интересни неща.
 Снимка 498929

Какво са бързите туршии

Това са тези зеленчуци в марината от главно оцет, които подготвяме, държим в хладилника и можем да ядем безусловно след ден. Не приказваме за по този начин потребната, само че въпреки всичко отнемаща време млечно-кисела ферментация - процесът, с който се подготвя киселото зелен да вземем за пример. Бързите туршии са и добър метод да използваме изостанали зеленчуци или пък останали ни допълнително такива, вместо да заминат непосредствено в коша за компостиране.

Кои зеленчуци можем да приготвим по този начин

Почти всички - от добре познатите ни корнишони през тиквички, моркови, зелен боб, аспержи, джинджифил, червен лук и даже чери доматчета. Като аромати може да употребяваме сушени копър, мащерка, риган, розмарин, семена от кориандър или синап, куркума или червен пипер на прахуляк.
 Снимка 498928

Как се прави маринатата

Необходим ни е оцет и вода в съответствие 1:1. Ако употребяваме 2 ч.ч вода и 2 ч.ч оцет, би трябвало да прибавим 2 чаени лъжички сол и също толкоз захар. Сухите подправки можем да прибавим, до момента в който сложим марината да кипне, с цел да смесят добре всички съставки. Важно изискване е да заливаме зеленчуците с изстинала марината, както и да оставим най-малко пръст над тях, с цел да ги покрие добре течността.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР