Отново е това време от годината. Филмовият календар следва ясна

...
Отново е това време от годината. Филмовият календар следва ясна
Коментари Харесай

Ранните фаворити за „Оскар“ тази година

Отново е това време от годината. Филмовият календар следва ясна и обичайната конструкция всяка година и с нея значително въплъщава Холивуд и американската киноиндустрия – непроменлива, не до такава степен истинска, само че регулярно произвеждаща обществено, прочувствено и сетивно ангажиращи творби на седмото изкуство.

Идва време да разгледаме дали измежду тазгодишните кандидати за огромните кино награди има такива ленти.

Подбрал съм филми, които дотук са получили възторжени мнения от критиците на фестивали, или пък се чакат с неспокойствие и са предшествани от огромни PR акции, чиято цел са точно награди. Ще посоча по три любимеца от главните категории, които се радват на максимален обществен интерес, и ще ги показва в не повече от две фрази.

ВИЖТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА НАГРАДАТА "ОСКАР " В ГАЛЕРИЯТА НИ

Във видеото горе вижте по какъв начин се прави статуетката, която всеки артист мечтае да има.

Ако лятото е предопределено за високобюджетните касови шлагери, които преследват финансови приходи от порядъка на стотици милиони долари, късната есен и зимата принадлежат на „ влиятелните “ филми. Тяхната задача е доста по-деликатна.

В доста от случаите, те са също толкоз комерсиални, колкото летните блокбъстъри – просто задачата им не е всеобщо утвърждение под формата на доста пари, а златни статуетки, които се дават от шепа високообразовани остарели сноби, доста от които от дълго време са изгубили контакта си с пулса на времето, в което живеят, и с попкултурата.

Затова и постоянно лентите, които отнасят премиите за най-хубав филм, оставят по-краткотраен отпечатък върху историята на киното от прелитаща муха през постройката на Американската кино академия.

Той беше огромната звезда на "Оскар "-ите 2017 - Тръмп

Актьорът, който стана татко и получи първия си "Оскар "

Кой през днешния ден си спомня „ 12 години иго “, спечелилият на премиите „ Оскар “ преди няколко години?

Кой въобще в миналото ще си спомня тазгодишният победител „ Лунна светлина “ с нещо друго, с изключение на с грандиозния гаф на самата гала, при който получателите на статуетката първо бяха комплицирани?

Тези два кино лентата са съвършени представители на огромна група от любимците за „ Оскар “ – безпределно претенциозни, фокусирани върху обществени проблеми от историята или сегашното и мъчително неоригинални в посланията си върху тези проблеми, които нормално са лимитирани до гръмки и сълзливи апели за приемливост.

Факт – приемливост във всички общества би трябвало да има и отсъствието на такава би трябвало да се порицава. Иска ми се единствено да не превземаше тематично претендиращите за „ Оскар “ филми всяка година.
 Най-добра актриса: Ема Стоун, Най-добра актриса: Ема Стоун, " Ла Ла Ленд "
Иска ми се единствено да има малко повече филми като „ Ла Ла Ленд “, които да приказват със своя звук и своите тематики както на бели, по този начин и на черни; както на млади, по този начин и на стари; както на хората, отишли да видят стопляща сърцето сантиментална история, по този начин и на хората, отишли да видят демодиран жанров филм, пресъздаден до техническо съвършенство с изразните средства на модерното кино от създател като Деймиън Шазел.

Четете още за кино:

Харисън Форд - Маестрото в подем

„ Блейд Рънър 2049 “ - поляризиращият шедьовър на годината

„ Kingsman: Златният кръг “: Много пукотевица, малко попадения

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР