Отново дерайлирал влак по линията София - Варна. Причините се

...
Отново дерайлирал влак по линията София - Варна. Причините се
Коментари Харесай

Каква е причината да дерайлира влака София-Варна?

Отново дерайлирал трен по линията София - Варна. Причините се проверяват, като секторът, на който е станал случаят, е ремонтиран неотдавна, споделиха от БДЖ.

„ Всички 280 пасажери от влака са докарани в Мездра от Своге, а през това време в гара Мездра подготвихме комбинация от вагони, на която прехвърлихме пасажерите и отпътуваха за гара Варна. Процента на този тип катастрофи е доста дребен. Това, че влакът е дерайлирал не е неточност на машиниста. По евентуално е недоразумение сред чиновници и дежурни ръководители “, сподели Анатолий Атанасов, шеф „ Оперативна активност “ В БДЖ.

Според специалисти излизането от релси е станало малко след стрелката и по тази причина е евентуално повода да е неизправна ходова част на вагона.

През последните месеци има няколко случая разминали се на космос произшествия с влакове.

На 21 октомври предходната година на гара Караджалово за секунди от преден удар се разминава влакът за Бургас, както и мотрисата за Пловдив от БДЖ. Тогава обясниха, че повода е човешка неточност.

Друг случай - на 28 май тази година на Централна гара локомотив се удари в пътнически трен за Пловдив, който е трябвало да потегля. Тогава пострадаха 12 души. От БДЖ обясниха, че на машиниста му е прилошало.

Преди дни товарен трен дерайлира в сектора Юнак – Величково, където за благополучие няма потърпевши. От НКЖИ оповестиха за bTV, че секторът не е злепоставен връщаме.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР