Относно скандала с Нексо, трябва да призная, че малко се

...
Относно скандала с Нексо, трябва да призная, че малко се
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Не Гешев, а Радев удари ДБ и ПП, атакувайки ги с Нексо

" Относно абсурда с " Нексо ", би трябвало да призная, че малко се пообърках! При чуването във краткотрайната комисията в Народното събрание на шефа на ДАНС (назначен и директно зависещ на Радев и неговия министър- председател), разбираме, че са подхванати дейности след сигнал от българска финансова институция за възможни нередности и финансови злоупотреби в „ Нексо “. По този сигнал ДАНС стартира инспекция, като са поискали информация и подпомагане от външни партньорски служби (което е добре). Въз основа на събраната и получена информация са установени нередности и има съмнение за осъществени закононарушения от страна на „ Нексо “. Съгласно наредбите на закона от ДАНС са длъжни и вярно са изпратили събраните материали към българската прокуратура. Наблюдаващият прокурор подхваща дейности в границите на досъдебното произвеждане в търсене на удостоверение на импортираните материали и вероятно намирането на нови доказателства, които да потвърдят или отхвърлят догатките на ДАНС ". Това написа във Facebook някогашният боен министър Николай Ненчев. 

" Защо съм комплициран ли? Първо, тъй като се оказва, че прокуратурата е работила по сигнал, подаден от директно подчинената на Радев ДАНС. Какви са били вероятните сюжети пред държавното обвиняване? Или да предприеме незабавни дейности, с риск да бъде упрекнато в политически пристрастия, или, страхувайки се от политически реакции, да бъде упрекнато този път обаче за безучастие и покровителстване на престъпността. Второ, тъй като главната конспирация през днешния ден е времето, в което се организира тази акция? А в кой миг трябваше да стартира тя? Ние сме в политическа рецесия повече от две години и даже тези дейности да бяха почнали седмица или две по-рано, подозренията остават. Ако следствието беше почнало по-късно, в границите на предизборната акция, още по-лошо - обвиняването щеше да е, че има директна интервенция в изборния развой.
Гледам на всичко това независимо, въпреки че ми е мъчно след незаслужените премеждия, които ми аргументи Цацаров и прокуратурата му повече от пет години, само че търсенето на истината е по-важна от страстта ми! Мисля, че в случай че някой е желал да удари и да навреди съответно на Демократична България и Политическа партия, в този случай не е Гешев, а Радев. Ако има сюжети за въздействие и влияние над партии и политическата ни система, то създателите са на Дондуков 2. Това наподобява напълно явно, след информацията, която получихме от шефа на ДАНС ", споделя още Ненчев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР