Относно очакванията на Мика Зайкова бензинът и дизелът да стигнат

...
Относно очакванията на Мика Зайкова бензинът и дизелът да стигнат
Коментари Харесай

Георги Ганев: Хората страдат не само от цената на петрола, но и от липсата на конкуренция

Относно упованията на Мика Зайкова бензинът и дизелът да стигнат до 5-6 лв. за литър, той сподели: „ Много почитам госпожа Зайкова, само че бих желал да видя плановете, върху които е направена тази прогноза. По-скоро ми се коства, че няма да е толкоз доста нарастването. Разбира се това почива на някаква вяра, че спорът няма да продължи дълго време”, съобщи Ганев.

„ Отдавна повдигаме въпроса за складовете, за достъпа до складовете, с цел да има по-голяма конкуренция сред търговците на горива”, разяснява депутатът.

Относно внасянето на бензин и дизел с цистерни, Ганев изясни, че това е допустимо.

„ Въпросът е да се облекчи този режим и „ Луклойл” да бъде подложен на малко по-сериозна конкуренция. Дори да продължи да се повишава цената, това ще е с по-малко в сравнение с в случай че продължи това квазимонополно състояние на пазара”, съобщи Ганев.

Запитан дали управляващите преднамерено поддържат актуалното състояние, депутатът сподели: „ Нашите подозрения с сътрудника Димитров са, че последните 10 години това е било поддържано. Опитите на хора като Ваньо Танов да се опита да подложи този развой на някакъв надзор не бяха постигнали никакъв успех”, съобщи Ганев.

Според него е допустимо посредством признаването на непознати данъчни хранилища да се наложи по-голяма конкуренция.

Относно цената на газа, Ганев съобщи, че азерският газ е контрактуван на доста добра цена. „ Азерите в този момент имат интерес тази цена да се промени. Не виждам по какъв начин може да поевтинее газовият микс в България”, съобщи Ганев.

За диференцираното Данък добавена стойност и контролираните цени, Ганев сподели: „ Регулираните цени не е нужно да се контролират през Данък добавена стойност. Що се отнася до другите диференцирани ставки – хубаво е да го вършим това, откакто знаем какво ще се случи. Вече имаме 2 диференцирани ставки, въведени юли 2020 година – дайте да забележим какво е станало?”, сподели депутатът.

„ Привърженик съм на концепцията цялостната единна ставка на Данък добавена стойност да се смъкна, доколкото разрешава бюджетът”, разяснява депутатът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР