Отношенията между София и Скопие никога не са били добри.

...
Отношенията между София и Скопие никога не са били добри.
Коментари Харесай

Доц. Ташев: Репресиите над българи в Северна Македония се засилват

Отношенията сред София и Скопие в никакъв случай не са били положителни. Репресиите над българи се усилват. За следващ път имаме отсрочване на преброяването на популацията в Северна Македония. Това съобщи доцент Спас Ташев в студиото на утринния блок на Nova.

Повсеместно е декларирането, че хора са българи, а техният майчин език е български. Това съставлява проблем за македонските управляващи, разясни доцентът.

Той изрече тезата, че доста от жителите на Северна Македония, работили в Западна Европа, са се срещнали с исторически документи и са почнали да се възприемат като българи. Около 20 000 са хората в РСМ, които се самоопределят като българи.

„ Има присъди на 80-годишни хора, които след 6-годишен престой в пандиза умират “, заяви доцент Ташев. Според него има превръщане от страна на Европейски Съюз към позицията на България.

Относно 36-те жители, които са арестувани поради български книги той заяви: „ Няма никаква документи, че са провеждани информативни позвънявания. Тези хора се тормозят, че ще изгубят работата си “.

По тематиката с Евровизия съобщи: „ Когато стана известно, че Васил Гарванлиев е българин, тогава започнаха тролски офанзиви, тъй като медиите там са следени. Никога в медиите им не е имало позитивна информация за България “. В следствие е основана комисия за Васил Гарванлиев и с помощта на българския активизъм, спорът е позволен.

Доц. Ташев сподели, че има слаби пунктове в българската политика, а един от тях е, че загърбваме Съединени американски щати: „ Това значи, че не активизираме българската общественост там, а тя е с македонски генезис “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР