Отношенията между САЩ и Русия заради ситуацията в Сирия стигнаха

...
Отношенията между САЩ и Русия заради ситуацията в Сирия стигнаха
Коментари Харесай

Напрежението между САЩ и Русия заради Сирия расте

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия поради обстановката в Сирия стигнаха нова точка на разтягане и съгласно мнозина са покрай скорошно разкъсване, откакто в две съвещания на Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации по този начин и не се стигна до компромисно, стабилно решение.
Американският президент Доналд Тръмп към този момент намерено предизвести, че в разстояние на 24 до 48 часа Съединени американски щати ще вземе решение дали да не нанесе боен удар в Сирия поради хипотетичната химическа офанзива в град Дума. Припомняме, че след офанзивата в Хан Шейхун Съединени американски щати нападна сирийска военна база.
При разискванията в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации Русия изрично се опълчи на американското предложение да има ново следствие за случилото се в Дума. Москва, посредством външния си министър Сергей Лавров, към този момент разгласи, че не са открити никакви доказателства за потребление на химическо оръжие в Дума.
Същевременно, на съвещание на американското държавно управление Доналд Тръмп е предизвестил военното командване да се готви за утежняване на обстановката в Сирия и той в най-близко време ще реши кой е виновен за това нахлуване – държавното управление на Асад или неговите съдружници Русия и Иран.
Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис упрекна Русия за това, че не е спазила отговорностите си да обезпечи невъзможността на Башар Асад да употребява химическо оръжие. " Първо, на какво би трябвало да обърнем внимание - това е за какво към момента се употребява химическо оръжие, когато Русия се явява поръчител за отнемането на всичкото химическо оръжие от държавното управление на Сирия ", безапелационен е Матис, представен от Reuters.
Британският министър председател Тереза Мей също предизвести, че виновните за вероятно потребление на химическо оръжие в Дума би трябвало да понесат следствията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР