Отношенията между Сърбия и Русия се намират на най-високо равнище

...
Отношенията между Сърбия и Русия се намират на най-високо равнище
Коментари Харесай

Вучич пред Путин: Отношенията между Русия и Сърбия са на най-високо равнище в историята

Отношенията сред Сърбия и Русия се намират на най-високо ниво в историята . Това е декларирал сръбският президент Александър Вучич по време на среща с съветския си сътрудник Владимир Путин в съветския черноморски курорт Сочи, съобщи ТАСС.

" Благодаря ви, уважаеми президент и скъпи приятелю , че макар пандемията от ковид, намерихте време за нашата среща. Това е доста значима за мен, най-важната среща . Смятам, че връзките сред Сърбия и Русия се намират на най-високо ниво в историята и се развиват във всички области. Както знаете, ние сме стратегически сътрудници и Сърбия счита това за своя привилегия ", изтъкнал Вучич.
 Вучич: Сърбия не има намерение да се извинява за другарските си връзки с Русия и Китай
Вучич: Сърбия не има намерение да се извинява за другарските си връзки с Русия и Китай

" Гордея се с политиката, която водим "

Сръбският държавен глава благодарил на Путин и за поддръжката за териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия . " Както знаете, в нашия район сме очевидци на повишаване на провокациите и напрежението, изключително на територията на Косово и Метохия, още един път ви благодаря за поддръжката в интернационалните организации ", акцентира още той.

Вучич отбелязал, че съдействието сред Сърбия и Русия във военно-техническата сфера също се намирало на най-високо ниво , като сръбската страна се надявала на нови съглашения.

" Да, нашето военно-техническо съдействие, несъмнено, е на най-високо ниво. Благодарни сме ви за красивите дарове, които получихме . Мисля, че ще имаме нови съглашения в разнообразни области. Комисията работи на най-високо равнище и ще имаме положителни резултати и в бъдеще ", отбелязал още сръбският президент.
 Русия внася оръжие в Сърбия с цивилен полети
Русия внася оръжие в Сърбия с цивилен полети

През българското въздушно пространство

По-рано Вучич неведнъж се възхищаваше на съветската техника . Тя се дава на Сърбия в границите на военно-техническа помощ.

По-рано Русия съобщи на Сърбия 30 танка Т-72МС и 30 бронетранспортьора БРДМ-2МС. Вучич заяви също по този начин, че първата партида пускови установки " Корнет " ще дойде в Сърбия от Русия до края на годината, като се чака закупуването на усъвършенстваната съветска система за противовъздушна защита " Панцир-С1М ".

От 2018 година до февруари 2020 година Русия в качеството на военно-техническа помощ съобщи на Сърбия четири хеликоптера Ми-35М, шест изтребителя МиГ-29, 10 бронетранспортьора БРДМ-2, три транспортни хеликоптера Ми-17В-5, както и зенитни ракетно-оръдейни системи " Панцир-С1 ".
 Сърбия: Нямаме по-голям другар и съдружник от Русия
Сърбия: Нямаме по-голям другар и съдружник от Русия

Белград щял да се бори против опитите за показване на Москва в отрицателна свeтлина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР