Отношенията между Русия и Северна Македония са в най-ниската си

...
Отношенията между Русия и Северна Македония са в най-ниската си
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: Отношенията ни с Русия са в най-ниската си точка

Отношенията сред Русия и Северна Македония са в най-ниската си точка в историята, съобщи в изявление за „ Гласът на Америка ” президентът на Република Северна МакедонияСтево Пендаровскив отговор на въпрос за оповестените от Русия реципрочни ограничения, откакто на 12 септември Скопие разгласи за личност нон грата трима съветски дипломати.

Пендаровски напомни, чеза последните две години страната е експулсирала 18 съветски дипломати.

„ Във всеки обособен случай от тези 18 и дружно с последните трима дипломати нашите служби благодарение на партньорските служби от НАТО потвърдиха, че те са излезли отвън статута си на дипломати. Логично е те (Русия) даотговорят с реципрочни ограничения,но нямахме различен избор като страна. Всички способени служби у нас - тези за външно и вътрешно разузнаване, имат общ отчет за активността на тримата дипломати и решението на държавния връх беше неизбежно. Нямаше избор, нямаше различен вид, прекомерно ясно е, че те не са се занимавали с дипломатически действия, както е планувано от Виенската спогодба. ” - разяснява Пендаровски.

Потвърждението на информацията за последните трима дипломати, които Северна Македония разгласи за личност нон грата, дойде от Министерството на външните работи на РСМ ден откакто във Фейсбук профила си представителят на Министерството на външните работи на РусияМария Захаровасъобщи за това, оценявайки действието като неприятелско, и разгласи, че то няма да остане без отговор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР