Отношенията между Москва и Анкара може да се смятат за

...
Отношенията между Москва и Анкара може да се смятат за
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Русия и САЩ – вън от Сирия!

Отношенията сред Москва и Анкара може да се считат за изцяло възобновени, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин на срещата си с турския перзидент Реджеп Тайип Ердоган в Сочи, съобщи ТАСС.

В същото време обаче водачът на южната ни съседка съобщи, че тези, които не виждат военно решение на сирийския спор, би трябвало да изтеглят войските си от страната – като по този начин засяга Съединени американски щати и Русия.

Путин акцентира, че Москва и Анкара не престават близкото си сутрудничество в съвсем всички области, в това число в региона на сигурността и напъните за решение на сирийската рецесия. Именно свалянето на съветски бомбардировач от турски изтребител на границата сред Сирия и Турция утежни връзките сред Анкара и Москва преди време.

„ Не разбирам тези мнения (че военно решение на сирийския проблем няма – б.р.). Ако военното решение не е вид, то тези, които споделят това, би трябвало да изтеглят своите войски ”, съобщи Ердоган, като добави, че и Русия (която поддържа враждебно настроения към Турция режим на Башар ал-Асад), и Съединени американски щати (които въоръжават кюрдите) са построили бази на сирийска територия: „ Съединени американски щати имат 13 бази в Сирия, Русия има още 5 ”.

Той подсети и че Съединени американски щати не са изпълнили уговорката си да се изтеглят изцяло от Ирак, написа btvnovinite.bg.

По мотив тези мнения външният министър Мевлют Чавушоглу съобщи: " Президентът Ердоган просто подсети, че и Съединени американски щати, и Русия имат войски там. Ако не е нужна военна интервенция, това зависи единствено от тях. Това е просто коментар на политическото решение ". По думите му има риск Сирия да се трансформира в развъдник за терористи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР