Отношенията между Литва и Русия едва ли ще се променят,

...
Отношенията между Литва и Русия едва ли ще се променят,
Коментари Харесай

За новия президент на Литва подобряване на отношенията с Русия е предателство към Украйна

Отношенията сред Литва и Русия надали ще се трансформират , в противоположен случай това ще бъде изменничество против украинските сътрудници . Това разгласи новоизбраният президент на страната Гитанас Науседа, представен от локалните медии.

В същото време литовският държавен глава е отбелязал значимостта на подобряването на разговора с Беларус . По думите му Литва и Беларус би трябвало да станат положителни съседи, които " не се опасяват да подлагат на критика ".
 Гитанас Науседа е новият президент на Литва
Гитанас Науседа е новият президент на Литва

За поста на държавен глава се състезаваше и 44-годишният някогашен финансов министър Ингрид Шимоните

Преди втория тур на изборите Науседа се изрече срещу " твърдата изразителност " в връзките с Русия и съобщи нуждата от " прагматичен метод " в разговора с Москва. Той добави, че Литва не може да " затвори всички прозорци със комшия в дипломатическите, културните и икономическите връзки ".

В понеделник Централната изборна комисия на Литва разгласи успеха на Науседа във втория тур на президентските избори. Той се бори за поста като самостоятелен. Според новия държавен глава основната му задача ще бъде да се основат условия за благополучието на литовците. Науседа даде обещание да направи първото си публично посещаване в Полша.
 Новоизбраният президент на Литва се закани на олигархията
Новоизбраният президент на Литва се закани на олигархията

Той ще постави клетва на 12 юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР