Отношенията между и ЕС са в по-добра форма след срещата

...
Отношенията между и ЕС са в по-добра форма след срещата
Коментари Харесай

Чавушоглу: Подобрихме отношенията си с Европейския съюз

Отношенията сред и Европейски Съюз са в по-добра форма след срещата на върха на Европейски Съюз през декември предходната година и визитата на двама висши чиновници на блока в столицата Анкара тази седмица. Това съобщи турският външен министър, написа БГНЕС.
Пред кореспонденти Мевлют Чавушоглу омаловажи късото комплициране по отношение на разположението на местата на срещата сред чиновниците на Европейски Съюз и президента на Турция във вторник, заявявайки, че „ Турция е изпълнила всички условия на протокола от страна на Европейски Съюз ”.
 Среща Чавушоглу – Дендиас на 14 април, в случай че има условия за това Среща Чавушоглу – Дендиас на 14 април, в случай че има условия за това
Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас одобри поканата на турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу да посети Анкара на 14 април,...
На взаимна конференция с кувейтския си сътрудник Ахмад Насер Ал Мохамад Ал Сабах в президентския комплекс, Чавушоглу сподели, че връзките сред неговата страна и блока в този момент са в доста по-положителни след визитата на Фон дер Лайен и Шарл Мишел тази седмица. " Чрез нашите срещи с делегациите на двете страни всяка от тях ясно изрази мненията си по отношение на двустранните диалози. Бих желал да заявя, че тези срещи са били доста потребни ", сподели Чавушоглу.
Относно връзките с Кувейт, Чавушоглу сподели, че Съвместният комитет за съдействие сред Турция и Кувейт ще заседава всяка година, като добави, че има единодушие да се организират тригодишни политически консултативни срещи на равнище заместник-министри. " Нашата цел е да се събираме по-редовно по метод, който отразява нашите връзки, да използваме дейно механизмите и да задълбочаваме връзките между тях ", сподели той.
Турция и Кувейт се споразумяха за по-нататъшно развиване на съдействието в региона на културата, образованието и опазването на здравето, разгласи Чавушоглу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР