Отношенията между Будапеща и Вашингтон се влошиха заради забавянето от

...
Отношенията между Будапеща и Вашингтон се влошиха заради забавянето от
Коментари Харесай

САЩ с предупреждение към Орбан за връзките му с Путин: Иначе ще р...

Отношенията сред Будапеща и Вашингтон се утежниха поради забавянето от страна на Унгария на ратификацията за присъединението на Швеция към НАТО, която унгарското държавно управление дефинитивно одобри предишния месец, а също и поради топлите връзки на националиста и министър-председател на Унгария Виктор Орбан с Москва макар съветската инвазия в Украйна, показва Ройтерс.

 

" Тези основателни опасения за сигурността, споделяни от 31 съдружници на Унгария, не могат да бъдат подценявани ", съобщи Пресман в тирада във връзка 25-ата годишнина от участието на Унгария в НАТО. Той посочи, че Унгария е съдружник, " който се държи по друг метод от всички останали ".

 

" Тази тирада е за държавно управление, което дефинира Съединените щати като " съперник ", до момента в който прави политически избори, които от ден на ден го изолират от другари и съдружници. Тази тирада е за дълготраен другар и съдружник, който споделя и прави неща, подкопаващи доверието и другарството ", добави той.

 

Напрежението сред държавното управление на Орбан и държавното управление на американския президент Джо Байдън се изостри през последните седмици, откакто Орбан намерено поддържа кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати след среща с републиканеца в щата Флорида. Орбан похвали Тръмп, че е единственият претендент за президент на Съединени американски щати, който може да постави завършек на войната в Украйна - като приключи военната помощ за Киев.

 

Будапеща се опълчва на съветската инвазия в Украйна, само че Орбан отхвърля да изпрати оръжия на Киев и неведнъж подлага на критика глобите на Европейски Съюз против Русия. Правителството му поддържа близки връзки с Москва, частично заради продължаващата енергийна взаимозависимост на Унгария от Русия, отбелязва Ройтерс.

Пресман означи, че Унгария намерено приканва Съединени американски щати и други съдружници да прекратят военната поддръжка за Украйна, с цел да се стигне до неотложно преустановяване на огъня и мирни договаряния. " Съединените щати също желаят мир. Желаем тази война да завърши. Но унгарското предложение не прилича на действителността ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР