Отношенията между Брюксел и Москва в момента се намират на

...
Отношенията между Брюксел и Москва в момента се намират на
Коментари Харесай

Борел: Не изключвам нарастване на напрежението между ЕС и Русия

Отношенията сред Брюксел и Москва сега се намират на исторически най-ниското си равнище, акцентира висшият представител на Европейски Съюз по външни работи и политика за сигурност Жозеп Борел.
В речта си пред Европейския парламент той не изключи в бъдеще в допълнение утежняване на връзките с Русия.
Днешната парламентарна сесия бе отдадена на, дипломатическия спор с Чехия и обстановката към Алексей Навални.
 Борел: Западните Балкани ще получат 651 000 ваксини Pfizer/BioNTech Борел: Западните Балкани ще получат 651 000 ваксини Pfizer/BioNTech
Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност и заместник-председател на Европейската комисия Жозеп Борел...
Борел акцентира, че политиката на Европейски Съюз по отношение на Русия би трябвало да се управлява от три думи: взаимоотношение, въздържане, отбиване.
„ Ние сме подготвени да подобрим връзките с държавното управление на Русия, в случай че е належащо и допустимо, в случай че те покажат действителна заинтригуваност. И несъмнено, единствено при цялостно съблюдаване на нашите полезности, правила и ползи “, акцентира дипломатът.
Европейски Съюз би трябвало да си сътрудничи с Русия в областите от съвместен интерес, в това число по Съвместния изчерпателен проект за деяние и климатичните промени. Борел прикани да се държат отворени каналите за връзка с Москва.
Европа не трябва да позволява цялостна деградация на връзките със своя комшия.
 Европейски Съюз и НАТО солидарни с Чехия в дипломатическата рецесия по оста Прага - Москва Европейски Съюз и НАТО солидарни с Чехия в дипломатическата рецесия по оста Прага - Москва
Европейският съюз и НАТО показаха поддръжката си за Чехия. „ Общността осъжда противозаконната активност на територията на Чехия, която прочие..
„ Предстои ни да изработим линия на държание по отношение на Русия “, акцентира той.
В изявлението си Борел повтори изказванията за и за нежеланието ѝ да спомага за урегулирането на спора в Донбас, за угнетяване на опозицията в Русия и за „ подпомагане на репресиите “ в Беларус, за потреблението на силови способи, провокации и дезинформация против Европейския съюз.
След края на тези изявления Европейският парламент ще гласоподава следващата резолюция по Русия, като резултатите от гласуването ще бъдат оповестени на 29 април.
Според плана, Екологичен потенциал разпорежда на Москва цялата отговорност за утежняването на връзките, приканва за освобождението на Навални, за извършване на Минските съглашения и „ преустановяване на провокациите “ против Европейски Съюз. Европарламентът предлага за следващ път на държавите-членки на Европейски Съюз да засилят глобите против Русия и да спрат строителството на газопровода „ Северен поток-2 “., ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР