Отношенията между България и Македония имат дълбоки исторически и духовни

...
Отношенията между България и Македония имат дълбоки исторически и духовни
Коментари Харесай

Президентът Радев: България и Македония имат стратегическо партньорство

 1518866521  1518867036
Отношенията сред България и Македония имат дълбоки исторически и духовни връзки, а двустранното партньорство е от стратегически темперамент и това се признава от всички български политически партии. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Събранието на Република Македония Талат Джафери, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава акцентира, че във всяка демократична страна има ръководещи и съпротива, само че когато е настъпил моментът за ратификация на Двустранния контракт за другарство, добросъседство и съдействие в българския парламент, той беше гласуван единомислещо.

Обща беше позицията, че с ратификацията на двустранния контракт за другарство и добросъседство се откриват нови благоприятни условия за развиване на съдействието сред България и Република Македония във всички сфери – политически разговор, стопанска система, туризъм, просвета и обучение, в областта на сигурността и други, и всички институции на двете страни би трябвало да вземат участие интензивно в този развой.

Народните представители от групите за другарство в българския и македонския парламент означиха позитивната наклонност в развиването на двустранните връзки през последната година. Обсъдена беше опцията повече македонски военнослужещи да се образоват в българските военни учебни заведения, като президентът Радев изрази готовността на България да даде цялостен азбучник за специалностите във военните ни университети.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР