Отношението на Гърция към мигрантите достигна брутални нива, заяви президентът

...
Отношението на Гърция към мигрантите достигна брутални нива, заяви президентът
Коментари Харесай

Ердоган обвини Гърция в брутално отношение към мигрантите

Отношението на Гърция към мигрантите доближи " брутални равнища ", съобщи президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган, като в същото време упрекна западните страни, че са безразлични към това безчовечие.

" Отношението на западната ни съседка Гърция към мигрантите към този момент доближи равнище на грубост. Западните страни също не демонстрират реакция. " - сподели той.

Турция неведнъж е осъждала противозаконната процедура на Гърция да изтласква назад търсещите леговище, заявявайки, че тя нарушава филантропичните полезности и интернационалното право, като заплашва живота на уязвимите мигранти, в това число дами и деца.

През последните години стотици хиляди започнаха къси, само че рискови пътувания през Егейско море, с цел да доближат Северна и Западна Европа в търсене на по-добър живот. Стотици хора починаха в морето, защото доста лодки с бежанци потънаха или се прекатурнаха. Командването на турската брегова защита е избавило хиляди други хора.

Турция и Гърция са основни директни пунктове за мигрантите, които желаят да преминат в Европа, бягайки от война и гонене, с цел да стартират нов живот. Турция упреква Гърция в огромно отбиване, депортиране по бързата процедура и отвод на мигрантите да получат достъп до процедури за даване на леговище, което е нарушаване на интернационалното право. Анкара също по този начин упреква Европейски Съюз, че си затваря очите за това жестоко нарушение на правата на индивида.

Ердоган укори също Запада, че демонстрира престореност и двуличие по въпросите на правата на индивида и върховенството на закона.

" Тези, които затварят вратите си за мигрантите, демонстрират висока степен на приемливост към терористичните групировки ПКК и ФЕТО (Гюленистка терористична група). " - счита Ердоган. /БГНЕС, Сабах
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР