Отношението на бащата и на майката към малкото момиче бележи

...
Отношението на бащата и на майката към малкото момиче бележи
Коментари Харесай

5 типа родители, които провалят живота на дъщеря си

Отношението на бащата и на майката към дребното момиче бележи живота му за цялостен живот. Психоложката Татяна Власевска описва 5 вида родители, които основават причина животът на бъдещата жена да не е благополучен.

Започваме с въздействието на бащата.

Липса на баща . Момичетата, които по една ли друга причина са лишени от другарство с таткото, постоянно търсят бащина грижа в фамилията си и нормално избират по-възрастен сътрудник.

Според статистиката, те по-рано от връстничките си стартират сексуален живот и постоянно търсят утвърждение за постъпките си от колегата. А това не „ работи “ е в тяхна изгода.

Авторитарният.  Ако баща е могъщ човек и демонстрира авторитарност, то момичето израства без самочувствие и е склонно постоянно да отстъпва. Тя мъчно отстоява мнението и желанията си. От друга страна тя мъчно показва възприятията и страстите си към колегата, държи се по-хладно и равнодушно, макар че изобщо не е такива.

Слабият.  Ако таткото демонстрира бездейност и постоянно отстъпва пред мнението на майката, момичето попива този модел и опитва да се постанова над колегата си, притиска го, до момента в който не получи това, което желае.

Агресивният.  Жестокостта и експанзията на бащата може да стане причина момичето да израсне недоверчиво. В бъдеще то няма да се доверява на мъжете, с които ще се пробва да построи връзки.

Б ащата, който мечтае за наследник.  Той подсъзнателно се стреми да възпита щерка си като момче, по тази причина тя постоянно става „ мъжкарана “ - не демонстрира женственост, а това може да ѝ попречи да построи благополучен персонален живот. 

Обикновено мъжкараните са с сложен темперамент, пробват да преобладават над колегата, показват, че не той, а тя е водач. Това не подхожда на повечето мъже.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР