Отнетото от германските социални служби българско бебе остава в приемно

...
Отнетото от германските социални служби българско бебе остава в приемно
Коментари Харесай

Ето какво се случва с бебето, което социалните в Германия отнеха от българско семейство

Отнетото от немските обществени служби българско бебе остава в приемно семейство в Германия най-малко още седмица. Това изясни пред bTV юристът на родителите.

Когато на Коледа семейство Славови си вършат щастлива коледна фотосесия, не допускат, че Новата година ще им донесе тежко тестване – да се борят за правата над личното си дете.

В края на декември фамилията претърпява злополука в Унгария. Налага се интервенция на бебето поради кръвоизлив в главата. Но лекарите откриват и по-стар хематом и сезират обществените служби поради подозрения за родителска немарливост.

“Oбясниха ми по какъв начин тъкмо ние сме разтръсквали главата на детето, с цел да се получи този кръвоизлив. Не позволяват различен вариант”, изясни Мирела Славова, майка на 7-месечната Катерина.
На 9 януари детето е настанено в приемно семейство. Родителите ще могат да я видят на следващия ден - 5 дни, откакто им я лишават.

„ Ще мога да видя и приемното семейство, къде е настанена. Трябва да видя детето по какъв начин е. Ще желая да огледам, да я ревизира. Страх ме е. Страх ме е къде е тя, при какви хора е. Много се тормозя. Пращам й цялата ми сила, знам, че тя ме усеща “, споделя майката.

В публично писмо до bTV немските управляващи изясняват, че съдът ще реши какъв брой време детето ще остане в приемно семейство.

„ Според информацията от болничното заведение има ясни сигнали, че съществува родителска немарливост. Безопасността на детето е най-важна и наша задача е да го защитим “, написа в позицията.

Родителите ще търсят правата си в съда. Адвокатът по фамилно право Рюдигер Шулц-Ганзен поема случая.
Според него на този стадий не са нарушени правата на родителите.

„ Държавата е длъжна да направи това, когато има и минимум подозрение за сигурността на детето. И дублирам – подозрение, а не изказване. Вече тече инспекция и в болничното заведение. На 21 януари ще има първа информация “, сподели Рюдигер Шулц-Ганзен, юрист по фамилно право.

Това значи, че до тогава детето ще е в приемното семейство.

Българското посолство в Берлин също спомага за разрешаване на случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР