Отнемането на възможността личните лекари да назначават изследване с PCR

...
Отнемането на възможността личните лекари да назначават изследване с PCR
Коментари Харесай

Проф Аргирова: Голяма грешка е отнемането на възможността личните лекари да назначават PCR

Отнемането на опцията персоналните лекари да назначават проучване с PCR за хора със подозрение за ковид беше доста огромна неточност и уязвимост, тъй като сега сме в обстановка да не знаем по какъв начин върви ходът на епидемията. Това разяснява проф. Радка Аргирова, ръководител сдружението вирусология и консултант на премиера Кирил Петков за ограниченията за ковид в страната, по време на събитие за провокациите към епидемията от Covid-19, които остават.

Тя посочи, че персонално изпитва виновност за анулацията на тази опция, само че борбата продължава и се надява да завърши сполучливо.

Аргирова уточни, че с изключение на с цел да се следи хода на епидемията PCR проучванията са значими, с цел да се предават в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) за секвениране и да се знае кой е преобладаващият вид сега.

Като мотив тя уточни и това, че към този момент има медикаменти за Covid, доста от които изискват да се потвърди, че пациентът фактически е с ковид, с цел да може медикаментът да се употребява по предопределение, да има резултат и този резултат да се регистрира след потреблението му с негативен тест.

Това че отиваме към ендемична фаза на инфекцията, не значи, че тя е безвредна, разяснява още Аргирова. " Това не значи нула болести, а огнища, които пламват и загасват ", уточни тя и добави, че болните ще са толкоз повече, колкото по-голям е броят на неимунизираните.

" Много се приказва, че вирусът ще стане по-слабо вирулентен откакто е минал през толкоз доста хора, само че няма такова нещо, тъй като не знаем каква разновидност ще настъпи. По-добре да си зададем въпроса не улесняваме ли ние разновидността на вируса, защото измежду неимунизираните размножаването на.вируса води до разновидност ", сподели Аргирова.

Тя обърна внимание и на провокациите, свързани с така наречен " дълъг Covid " и " пост Covid " признаците, които съпътстват доста пациенти в продължение на месеци след преболедуването на вируса. По думите ѝ това ще бъде предизвикателство пред медиците още дълго време.

" 2020 година битката беше за човешки животи, само че в следствие стана ясно, че негативният тест не води постоянно до цялостно излекуване. Днес назоваваме това разбиране пост Covid и то ще ни съпровожда в идващите години и визира всички медицински специалности ", сподели Аргирова.

Тя посочи, че след прекаран Covid може да се стигне както до обостряне на към този момент налични положения, по този начин и до изцяло нови недоволства – диабет, мозъчна мъгла, бъбречни проблеми и други При децата е доста присъща загубата на централизация след прекаран Covid.

Аргирова осведоми, че на уеб страницата на Лекарския съюз е наличен имунизационен калкулатор, в който всеки може да открие рекомендации за имунизация съгласно личния му профил – съществуване на съпътстващи болести и други -
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР