Отнемането на концесията на пристанище Росенец от Лукойл трябва да

...
Отнемането на концесията на пристанище Росенец от Лукойл трябва да
Коментари Харесай

Асен Василев: Отнемането на концесията на пристанище Росенец от Лукойл трябва да бъде добре обмислено

Отнемането на концесията на пристанище " Росенец " от " Лукойл " би трябвало да бъде добре премислено и да стане след правенето на отчет по какъв начин това да стане. Това сподели министърът на финансите Асен Василев, който беше изслушан по тематиката в бюджетна комисия на Народното събрание, написа Българска национална телевизия.

По думите му, Национална агенция за приходите и митниците са там и всичко е наред на пристанището, инсталирани са уреди каквито са условията на закона.

" Имаме лист от това какво прави " Лукойл ", застраховане, измервателни уреди, предлагам един отчет какво би трябвало да се извърши. Министерството на превоза е почнало работа, 24-часово наблюдаване си има и сега. Работят контролните механизми сега на Национална агенция за приходите и митниците. Да се отдели пристанището ще са нужни вложенията, няма отчет от енергийното министерство. Не съм сигурен по кое време ще има отчет ", изясни Асен Василев.

Василев повдигна и въпроса с изтичащата дерогация за импорт на съветски нефт в края на годината:

" Имайки поради, че дерогацията изтича 2024 година, компанията да показа проект по какъв начин стига до 0 съветски нефт в края на годината. Без това да докара до дефицит на петролни артикули у нас. Моят съвет е да се направи обзор по какъв начин да протече този развой, с цел да не се наруши националната сигурност. "

От своя страна Делян Добрев от ГЕРБ-СДС предлага нова точка в бюджета в преходни и заключителни разпореждания към бюджета, в 7-дневен период след влизането в действие на закона, да бъде отнета дерогацаята за импорт на съветски нефт авансово. Предстои предлагането да бъде гласувано.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР