Отнеха образователно-научната степен доктор“ на Даниела Везиева, която бе уличена

...
Отнеха образователно-научната степен доктор“ на Даниела Везиева, която бе уличена
Коментари Харесай

Отнеха докторската степен на Даниела Везиева заради плагиатство

Отнеха образователно-научната степен " лекар “ на Даниела Везиева, която бе уличена в плагиатство.

Припомняме, че на 3 юни предходната година стана ясно, че финансистката е уличена в плагиатство при основаването на дисертацията си. Информацията бе оповестена от официален отчет от Комисията по академична нравственос при министъра на образованието.

След като са анализирали работата на Везиева, свои мнения са изразили четирима арбитри. В отчетите си те са написали " доста по размер плагиатство – прекопирване от истинските източници без стилистична или граматическа преправка на последните ", "...при размер от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други създатели и източници 171 страници, т.е. 95%. ", " налице е плагиатство в изключително огромни размери, което шокира с мащаба и обсега си ".

Според разпоредбите на Везиева е била дадена опция да отговори и тя го е направила, като не е коментирала всъщност откритото плагиатство, а се опитвала да нападна процедурата, по която е проверявана, написа БЛИЦ. Така Комисията по академична нравственос е приела, че доводите на Везиева са неоснователни.

Преди това научният ѝ началник проф. Валентин Терзиев е махленски в плагиатство в дисертациите си за две трофеи.

След заповед на началника на Националния боен университет " Васил Левски “ във Велико Търново бригаден военачалник Иван Маламов публично е отнета образователно-научната степен " лекар “ на Везиева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР