Отнеха на Русия домакинството на световното първенство по волейбол. Международната

...
Отнеха на Русия домакинството на световното първенство по волейбол. Международната
Коментари Харесай

Отнеха на Русия домакинството на световното по волейбол

Отнеха на Русия семейството на международното състезание по волейбол. Международната федерация FIVB взе решението за Мондиала за мъже, който трябваше да се организира от 26 август до 5 септември. Нова страна или страни домакини на Мондиал 2022 ще бъдат оповестени по-късно.

След военната инвазия на Русия в Украйна, FIVB остава съществено угрижен за ескалиращата обстановка и за сигурността на народа на Украйна. Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невероятно да се приготви и провежда международното състезание в Русия заради войната в Украйна. Съответно реши да отстрани от Русия организацията на Световното състезание по волейбол за мъже на FIVB, планувано да се организира през август и септември 2022 година Руската волейболна федерация и Организационният комитет на Волейбол 2022 са надлежно осведомени.

FIVB ще търси различна страна(и), с цел да подсигурява, че световното волейболно семейство, в това число националните федерации, спортисти, публични лица и почитатели, се усещат сигурни и горди да вземат участие в щастлив и спокоен състезателен фестивал, написа " Спортал ".

Световното състезание по волейбол за мъже трябваше да се организира от 26 август до 11 септември 2022 година в 10 съветски града: Москва, Санкт Петербург, Калининград, Ярославл, Казан, Екатеринбург, Уфа, Новосибирск, Кемерово и Красноярск. 

Националният тим на България ще играе в група С на международното състезание по волейбол дружно със международния първенец Полша, Съединени американски щати и Мексико. В неделя Международната федерация по волейбол разгласи, че лишава семействата на Русия на шампионатите във Волейболната лига на нациите за мъже и дами това лято.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР