Отне 50 години и над 9 милиона продадени бройки от

...
Отне 50 години и над 9 милиона продадени бройки от
Коментари Харесай

Как Европа и България спасиха емблематичния американски Mustang?

Отне 50 години и над 9 милиона продадени бройки от модела Mustang, с цел да решат от Ford, че е време автомобилът да направи своят първи тур в Европа и в останалата част от света. А триумфът на марката сподели, че може би това е трябвало да се случи по-рано.

Към края на 2015 година последната версия на емблематичния модел се появи на пазара в 140 страни. И тя беше разграбена от почитатели, чакали десетилетия наред да се снабдят с подобен.

Две години по-късно продажбите на последната версия на Mustang в Щатите стартират да отслабват, само че задграничните купувачи не престават да са " моторът " за производството й в завода в Мичиган, написа Bloomberg.

Марката може да се свързва най-много със Съединени американски щати, само че към днешна дата един от четири автомобила се изнася за пазари, като Китай, Англия и Германия. А от Ford показват, че даже са продали 17 броя от модела в България.

" Колата беше като една част от американската фантазия, която трябваше да продължи да живее по нов метод ", разяснява автомобилният анализатор от IHS Markit Иън Флетчер. " Това към момента е доста нишов автомобил, само че хората желаят да го купуват ", добавя той.

От Ford показват, че търсенето на Mustang отвън Съединени американски щати е двойно по-голямо от предстоящото. Заради огромния интерес през предходната година от производителя вземат решение да прибавят Бразилия и още няколко пазара към доставките си.

Нещо повече, задграничните купувачи се оказват извънредно печеливш бизнес за компанията, защото те са склонни да платят много повече за модела.

По-базовата версия в Съединени американски щати се продава за към 26 000 $. Чуждестранните клиенти обаче избират да платят повече, с цел да получат повече екстри. Така че в страни като Англия и Германия моделът се продава за съвсем 54 000 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР