Отмяна на тържествените мероприятия на връх Шипка по случай Националния

...
Отмяна на тържествените мероприятия на връх Шипка по случай Националния
Коментари Харесай

Искат отмяна на тържествата за 3 март на Шипка заради коронавируса

Отмяна на тържествените мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник 3 март. Това предлага Националният действен щаб против ковид.

Решението на Щаба е съобразено със мненията на специалисти от региона на епидемиологията, инфекциозните заболявания, вирусологията и превантивната медицина.

Препоръката е адресирана с публично писмо на ръководителя на оперативния щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски до президента, ръководителя на Народното събрание, министър-председателя, регионалния шеф на Стара Загора и кмета на община Казанлък. Причината е, че скупчването на огромни групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични опасности.

Въпреки че у нас към момента няма регистриран случай на новия ковид, в последните дни се следи грипна вълна от вирус вид " Б " в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и други. Общопрактикуващите лекари и учебните управления оповестяват за увеличена заболеваемост от респираторни инфекции и грип, заради което тук-там следва оповестяване на грипна зараза, а за учениците - и на грипна почивка.

Справката на епидемиологичната обстановка демонстрира, че ситуацията в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни болести. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР