Отмина 2023 година и посрещнахме 2024 година, която обещава да

...
Отмина 2023 година и посрещнахме 2024 година, която обещава да
Коментари Харесай

ЧНГ! Нека през 2024 да опазим заедно свободата на словото и да търсим истината!

Отмина 2023 година и посрещнахме 2024 година, която дава обещание да е изпълнена с динамични и даже исторически събития. Пред очите ни се твори историята и се разчупват всички познати до момента матрици и модели на политическо, икономическо и публично съществуване. А нашата работа точно е да наблюдаваме тези процеси, да бъдем актуалните хроникьори на тази история. От " Поглед Инфо " желаем на всички наши читатели щастлива, спокойна и мирна 2024 година и имаме един специфичен апел към вас в този смисъл!

Често забравяме, че единствената действителна и скъпа облага, която в действителност сме усетили след 1989 година, е точно свободата на словото. Всичко друго се е оказало имагинерно, зле направено или просто унищожено. Но свободата да кажеш това, което в действителност мислиш, беше реалност в България. И в това отношение ние българите дълги години изпреварвахме западноевропейците, при които " политическата уместност " надви и се изроди в по този начин наречената " просвета на анулацията " и откровена цензура и репресии против всеки, който не е с неолиберални възгледи и мироглед.

Цензурата последователно се трансферира и в България, където дефинитивно виждаме контурите й при антидемократичната Сглобка, основана по заповед на " посолствата ". Усещайки, че нямат обществена база и национална поддръжка, от ръководещия недемократичен режим прибягват до диктаторски и фашизоидни ограничения. Рушат и унищожават монументи, не разрешават изявленията на български публицисти (забраненото от Д. Пеевски изявление на Петър Волгин с дипломат Митрофанова), потъпкват академичната независимост (случаят с проф. Дарина Григорова и опитът да й се отнеме правото на гражданска позиция).

Няма по-страшно от това да изгубим свободата на словото, тъй като това значи да изгубим съвестта си и правото да бъдем естествени и свободни хора. Това значи като общество да живеем в неистина и да се преструваме, с цел да оцелеем, което не е почтено човешко съществуване, а жалка фотосинтеза. Със сигурност не за такова нещо дадоха живота си Христо Ботев и Васил Левски - двата най-големи за българите признака на свободата.

Ето за какво от " Поглед Инфо " призоваваме нашите читатели да продължат да четат нашия уебсайт и да гледат канала ни, да са сериозни, да изричат мнението си, да ни дават рекомендации и хрумвания, както и да споделят разнообразното наличие, което пускаме. Защото това е методът да бъдем свободни - като демонстрираме другата позиция и водим полемики без фанатизъм и задръжки.

Нашата медия има за цел да демонстрира другата позиция - онази, която е неразрешена по казионните малките екрани, и която не се позволява от ръководещата хунта. Не тъй като наложително сме съгласни с всичко, което публикуваме, а тъй като всяка позиция би трябвало да се показва и всеки рационален човек би трябвало самичък за себе си да реши кое и какво избира. Единственият метод България да се резервира надалеч от войните, споровете и геополитическите рискове е, да не позволяваме нашето държавно управление да наложи надзор над мозъците и сърцата ни, тъй като идната стъпка ще е да хвърлят и самите нас по окопите и фронтовете.

И това е нашето заричане. Че както към този момент години наред работим интензивно, с цел да представяме разнообразни гледни точки - без значение дали са наши си български, западноевропейски, съветски, китайски, американски или африкански, по този начин и в този момент ще продължим да го вършим. Ще потвърдим, че когато има плурализъм на мненията, гледните точки и анализите на събитията, се ражда едно по-добро, осведомено и мислещо общество, което може да бъде същинска обществена база на демокрацията. Как другояче ще се гради народна власт, в случай че хората имат единствено един " верен " избор?

Благодарим за поддръжката на всички наши читатели през миналата година и се надяваме, че няма да предадем упованията ви и през 2024 година! Още един път, екипът ни желае здраве, благополучие и мир на целокупния български народ!

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР